[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

La Vall de Gallinera - Viquipèdia

La Vall de Gallinera

De Viquipèdia

La Vall de Gallinera és una de les valls de l'interior de la muntanya d'Alacant, que pertany a la comarca de la Marina Alta, formada pels nuclis de Benirrama, Benialí, Benissivá, Benitaia, La Carroja, Alpatró, Llombai i Benissili. Tots aquests pobles constitueixen un sol municipi. La suma total dels seus habitants actualment es situa en uns 600.

Com en totes les altres valls de l'interior de la Marina Alta, els àrabs ocuparen durant quasi sis segles aquestes terres. Després de l'expulsió dels moriscs (1609), La Vall de Gallinera va quedar tan despoblada, que el Duc de Gandia, a qui pertanyia aquest territori, va portar de Mallorca, 150 famílies per a repoblar la vall. Les conseqüències d'aquest fet, foren contades pel botànic Cavanilles de la següent manera: "Tire's de veure encara l'origen de tots ells en l'accent i dialecte dels seus moradors. Són molt aplicats al treball, tot ho aprofiten i viuen contents en aquell recinte deliciós".

Els cultius principals de la zona són les cireres, ametles i olives.

[edita] Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
La Vall de Gallinera


Municipis de la Marina Alta
Alcalalí · l'Atzúvia · Beniarbeig · Benidoleig · Benigembla · Benimeli · Benissa · Calp · Castell de Castells · Dénia · Gata de Gorgos
Llíber · Murla · Ondara · Orba · Parcent · Pedreguer · Pego· el Poble Nou de Benitatxell · els Poblets· el Ràfol d'Almúnia · Sagra· Sanet i els Negrals · Senija· Teulada · Tormos· la Vall d'Alcalà · la Vall d'Ebo· la Vall de Gallinera · la Vall de Laguar· el Verger · Xaló· Xàbia


Aquest article sobre la Marina Alta és un esborrany i és possible que li calga una expansió substancial o una bona reestructuració. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.