[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Usuari Discussió:Rafa - Viquipèdia

Usuari Discussió:Rafa

De Viquipèdia

BENVINGUT
Ajuda
Manteniment
Comunitat
Polítiques
Edita

Hola Rafa!, sigueu benvingut a la Viquipèdia i al coneixement lliure. Us encoratgem especialment, abans que res, a visitar la introducció per a un començament fàcil en tres senzills passos somriure.

Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, que us servirà per a rebre missatges d'altres col·laboradors. Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on podeu posar les vostres dades, interessos, etc.

També seria convenient que llegissis els Cinc Pilars de Viquipèdia perquè tinguis una visió general i sintètica de les polítiques elementals que cal respectar per a podre editar en aquest projecte. És molt fàcil; bàsicament, cal utilitzar el sentit comú, respectar a tothom, basar en fonts comprovables i de qualitat les teues edicións, i respectar el punt de vista neutral.

Si voleu trobar idees per a contribuir al projecte, visiteu el Portal del Viquipedista, on podreu coordinar-vos amb la resta dels usuaris. Així mateix, disposeu també de la taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Podeu signar en les discussions amb el desè botó de dalt de la barra d'edició (Image:Signature icon.png), o bé amb el codi --~~~~. Imatge:Per signar.PNG

Podeu visitar el Viquiprojecte Babel per a classificar-vos segons els idiomes que conegueu o a la pàgina d'Etiquetes d'usuari per a descriure-us. També podeu afegir-vos a la llista de viquipedistes, o connectar-vos al xat per a coordinar la feina de forma ràpida.


Consell del dia: Podeu proposar una pàgina per a que un administrador la esborri. Per a fer això, editeu la pàgina que voleu que s'esborri i poseu-hi {{destrucció|motiu per a esborrar la pàgina}}.

Non-Catalan? Ca-0? See Babel ca-0 and our welcome in English.

  Refresca la pàgina 


Salutacions cordials

--Lohen11 13:20, 4 juny 2007 (CEST)

Taula de continguts

[edita] Avisos de robot respecte a l'article Sant Maure

Hola somriure, sigueu benvinguts a la Viquipèdia;

Estem encantats que us hàgiu decidit a col·laborar-hi ens agradaria que continuéssiu fent-hi aportacions tan valuoses com la que heu fet a Sant Maure. Tot i així, amb la vostra col·laboració, podem aconseguir que la Viquipèdia encara sigui millor. A continuació un bot us donarà un quants consells per tal que els vostres futurs articles us surtin encara més bé:
Recorda: A l'inici de l'article, escrivim de forma estandarditzada el títol del mateix article en negreta. Pots veure exemples d'això a articles a televisió, Girona o gos.

Recorda: Les paraules significatives d'un article han d'estar enllaçades als articles corresponents. Pots fer això posant dues claus abans i després del concepte, així: [[Concepte]]. També ho pots fer seleccionant el concepte a enllaçar i prement el botó Imatge:Button_link.png.

Recorda: Els articles breus els classifiquem com a esborranys. Pots veure com es fa això a Viquipèdia:Esborranys.


Us pregaríem que corregíssiu aquests petits problemes a l'article Sant Maure per tal d'aconseguir que la tots els articles de la Viquipèdia segueixin un estil comú votat per la comunitat i descrit a Viquipèdia:Llibre d'estil. Gràcies per la vostra atenció i endavant!--IradiBot (comentaris/incidències) 10:41, 26 jul 2007 (CEST)

[edita] Indexació de la categoria Maure Abat

Les meves excuses per la indexació innecessària que vaig fer. Tots tenim un dia tonto (o, en el meu cas, un mes, un any...). Ànims en la tasca! Jordi Roqué 09:45, 27 jul 2007 (CEST)

[edita] Recordatori 5 articles

Recorda: Per poder crear una nova categoria, ha d'encabir almenys cinc articles ja creats prèviament. Pots trobar més informació aquí.

Les que en el moment de la seva creació en tinguin menys seran eliminades per sistema.
Aquest recordatori és en motiu de categoria Categoria:Pintors alcoians. --80.30.238.101 10:57, 11 ag 2007 (CEST)

[edita] Recordatori categories redundants

Recorda: Les categories que posem a un article no han de ser redundants. Per exemple, si un article està a la categoria Categoria:Esportistes mallorquins, no fa falta posar-lo a la categoria Categoria:Esportistes, ni a la Categoria:Mallorquins. Pots trobar més informació aquí.
Aquest recordatori és en motiu de les teves contribucions a l'article Categoria:Pintors alcoians. --80.30.238.101 10:57, 11 ag 2007 (CEST)

[edita] Joan Cantó o Juan Cantó

Hola RafaRufino! Ara estic de vacances i amb prou feines puc revisar el correu. He llegit el teu missatge i revisaré els articles afectats al setembre.

Com a primer apunt d'urgència, et diré que estic d'acord amb tu amb el principi general de no fer entrar el clau per la cabota i posar els noms com tothom ho faci. En determinats casos concrets, però, com el que em sembla entendre que esmentes que J.Cantó té una plaça amb el nom de Joan, encara que en vida tothom l'anomenés Juan, em donen un xic de problema i m'hauré de mirar cas per cas.

El primer punt a dir és que no hi ha res que calgui deixar penjat: podem fer redireccions que enviïn d'un nom a un altre, i així no es perdrà mai ningú (Cataluña >> Catalunya). No resol el problema de fons que dius, és cert, però en pal·lia les conseqüències.

Com ja diu la normativa de la viquipèdia, en el cas de personatges històrics prou allunyats en el temps, pot ser que -independent com hom els cridés en vida- tinguin un nom en forma catalana i un altre en forma castellana i en aquest cas preferim la forma catalana: Cristòfor Colom, per exemple.

Amb personatges vius actualment, hi ha prou llibertat com perquè aclareixin com vulguin que els esmentin: Muhammad Alí per comptes de Cassius Clay. Cap problema.

En ocasions poc freqüents, algunes persones han signat tant en català com en castellà. En aquest cas, la forma preferent a la ca.viqui seria la catalana.

I, finalment, persones més o menys modernes que visqueren en èpoques on no podien triar el nom oficial (el que consta en els documents). Quants d'aquest els deien Joan de paraula i Juan per escrit? Que haguessin preferit ells? En aquests casos, jo tinc força problema. A voltes uso el criteri de l'Enciclopèdia Catalana, que la ca.viqui reconeix com a font autoritzada. A voltes cerco els compositors en programes de concerts i miro com surten citats. En tot cas, amb aquests personatges més dubtosos me'ls he de mirar un a un. Com a norma, els nascuts en pobles valencians de parla castellana els poso en castellà; els nascuts en zones de parla valenciana, no, però amb excepcions.

Bé, al setembre o quan pugui continuaré: em miraré els casos i et diria alguna cosa. Ànims en la teva tasca viquipèdica! Cap als 100.000 articles! Jordi Roqué 19:22, 20 ag 2007 (CEST)

Em semblarà molt bé que apliquis aquest criteri. Moltes salutacions! Jordi Roqué (Discussió) 10:11, 21 gen 2008 (CET)

[edita] Re: Coro Nacional

Hola. Com a arxiver deus tenir accés a molta informació útil. De fet, la feina viquipedista és una mica la de documentalista: recopilar, refondre i formatejar. Sobre el text del Cor, es pot reescriure de nou o bé s'hauria de formalitzar l'autorització. Aprofito per recordar-te que no hem rebut cap confirmació d'OTRS per {{Ramón Castañer}} i {{Enrique Bofí}}. Assumeixo bona fe, però per aquestes coses cal un document de defensa legal. Bon viatge. --V.Riullop (parlem-ne) 09:49, 24 ago 2007 (CEST)

Sobre les imatges. Entenc que el comitè OTRS només valida autoritzacions per a imatges lliures que es puguin carregar a commons. Les restriccions, en els dos casos, "només amb fins culturals" i "permís per escrit" fan que no siguin lliures segons la definició adoptada per la Fundació, bàsicament: reutilitzables per tothom a tothora i a tot arreu (Viquipèdia:Continguts no lliures#Contingut lliure). Ara bé, es deixa llibertat a cada projecte per utilitzar de forma limitada algun material no lliure sempre que: sigui legal, estigui argumentat i sigui útil o necessari. Per tant, en aquest cas, és un tema a decidir a la Viquipèdia en català i que està en revisió. A la Viquipèdia en anglès, per exemple, no s'admet la restricció no comercial, a la francesa només admeten escuts i poca cosa més, i a l'espanyola no admeten cap tipus d'imatge. De moment, el que pots fer és deixar un extracte de l'autorització en la pàgina de discussió de les plantilles. Les altres qüestions te les comento després. --V.Riullop (parlem-ne) 12:12, 26 ago 2007 (CEST)

[edita] Re: Història d'Alcoi

Mil cerveses són moltes per fer les coses del dret :-) Imagino que totes les precaucions es basen en l'experiència jurídica nord-americana on qualsevol advocat espavilat pot fer negoci. En un projecte que es sustenta per donacions poden fer molt de mal. Com abans, et recomano que deixis una nota a Discussió:Alcoi#Museu Arqueològic Municipal d'Alcoi dient que l'autorització ja s'ha enviat a OTRS. Si tot va bé, ells contestaran en aquesta pàgina validant-ho. --V.Riullop (parlem-ne) 13:26, 26 ago 2007 (CEST)

El que pots fer és explicar-los, en castellà o en anglès, que es tracta d'una autorització del Museu d'Alcoi per usar el text de la seva web (http://www.ajualcoi.org/wmuseu/) sota els termes de la llicència GFDL, i que demanes que posin la seva validació a Viquipèdia:Autoritzacions/Museu d'Alcoi, on he copiat els correus per tenir un lloc de referència i on els d'OTRS puguin afegir el ticket de validació. El problema, més que no entenguin el català, pot ser que no estiguin segurs de que el propietari sigui conscient de l'autorització que dóna. En els correus no es diu res de la llicència GFDL. --V.Riullop (parlem-ne) 13:50, 11 set 2007 (CEST)

[edita] Re: Sant Cristòfol Màrtir i Estat d'ànim

No et preocupis. Sento no haver-te ajudat abans. Tots hem començat amb dubtes, però amb ganes i de bona fe tot té solució. Al final s'aprèn que és millor fer una elaboració i redacció pròpia a partir de diverses fonts. És una llàstima, però les condicions d'ús de Catholic.net diu "que se respete la integridad del texto". Això vol dir que ara l'article no es pot modificar, en contra de la filosofia de la Viquipèdia. Sobre la Imatge:Sant Jordi, Peresejo.jpg no veig quin problema té. Vols canviar de llicència? Sobre la bandera d'Alcoi, veig que ja s'ha esborrat tres cops de commons per no indicar l'origen. Les banderes tenen una descripció oficial i diferents interpretacions segons cada dissenyador. Per tenir una imatge lliure d'una bandera ha de ser d'elaboració pròpia. --V.Riullop (parlem-ne) 14:34, 26 ago 2007 (CEST) Peresejo va morir l'any 1978. La foto és meua però l'obra és d'ell. --RafaRufino 15:00, 26 ago 2007 (CEST)

Si està en un lloc públic, és de domini públic a Espanya: commons:Freedom_of_panorama#Spain. --V.Riullop (parlem-ne) 16:45, 26 ago 2007 (CEST)


[edita] Dubte

Hola!

Què vol dir açò que has escrit a Capella (arquitectura)

Hi ha capelles que han sagaç els annals de la història, pel fet que se suposa que dins d'elles s'han realitzat nombrosos miracles.?

Una salutació i felicitats per la faena feta. --Ferran 09:53, 31 ago 2007 (CEST)


[edita] Plantilla profetes de l'Islam

He vist la teva plantilla sobre els profetes de l'Islam, on proposes que es faci un article amb la visió musulmana dels personatges bíblics. Crec que seria millor que fos un apartat dins el general, com passa amb el diluvi, que recull diferents versions. Si vols que es trobi el nom, es fan redireccions i ja està (i s'indiquen els dos noms al principi de l'article, és clar). No vull tocar res abans de preguntar-te què et sembla, perquè has fet una feinada! --barcelona 12:51, 31 ago 2007 (CEST)

[edita] La Sarga

I tant que es pot treure! --Jordicollcosta (discussió) 19:48, 1 nov 2007 (CET)

Fet Fet! --Jordicollcosta (discussió) 19:51, 1 nov 2007 (CET)

[edita] Pintors alcoians

L'únic que vaig fer ([1]) va ser llevar l'article duplicat que hi havia. Si hi ha la redirecció, no fa falta tenir dues vegades igual el mateix article. Pau Cabot · Discussió 18:29, 25 nov 2007 (CET)

[edita] Hola company viquipedista.

Proposta d'esborrat de la pàgina Xe (expresió)

Paperera

Hola, s'ha proposat l'eliminació de la pàgina respecte al simbol valencià de l'expresió xe: «Xe (expresió)», present a les viquipedies de l'anglès, castellà o alemanya entre d'altres. Que hi opines al respecte?

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal.

Gracies i salutacions si vols col·laborar. ---NeVic 31 de dec de 2007 (CEST)

He complit amb les normes. Més de set dies, més del 75% de vots. Si m'he equivocat, fes-m'ho saber.
Bon any i bon rotllo. –Pasqual · discussió 03:06, 1 gen 2008 (CET)

[edita] Hola Rafa.

Hola Rafa, gracies per la teua respota i col·laboració, tens una copia de tot l'árticle abans de l'esborrat a la secció de la meua página: Articles en desenvolupament.

Ací o aquí ho tens: Usuari:NeVic/Articles

Gracies i salutacions, amb col·laboració es podrien trobar alguna caricatura o alguna ceramica de temps que posara l'expresió i publicar-la, crec que és molt més que una paraula identificativa de tots els valencians i que qui ho volia esborrar des d'un principi no es troba en tota la rao i es prou cabut :P, perque la wikipedia es pot considerar com un diccionari-enciclopedic, a més que l'article es més que de diccionari i porta molta informació enciclopedica.

És necesitaria col·laboració d'altres valencians a la viquipèdia, i per al desenvolupament de l'article eixe principalment.

Ja saps on trobarme per a qualsevol col·laboració a qualsevol wikipedia. Gracies i Salut ;) ---NeVic

[edita] Re: Cartells de Nadal

Ostres, no és fàcil. El dret de panorama, és a dir la llibertat de fer fotos de llocs públics, és aplicable a obres exposades de forma permanent. No sé si uns cartells es poden considerar com a tal. En tot cas, haurien de ser fotos panoràmiques, és a dir, no només del cartell sinó que es vegi que el cartell és a la via pública. Si vols més informació ho pot preguntar a la taverna en castellà de commons commons:Commons:Café. --V.Riullop (parlem-ne) 11:15, 4 gen 2008 (CET)

[edita] checkusers inicials

Este missatge l'heu rebut perquè heu estat editant recentment i compteu amb un nombre d'edicions considerable. També s'ha acordat enviar este missatge als més veterans encara que no hagen editat darrerament.

El propòsit d'este missatge és comunicar-vos d'una forma directa la posta en marxa de l'elecció d'uns checkusers inicials complint les normes establides a Viquipèdia:Elecció de checkusers. Si creieu que reuniu els requisits per optar al càrrec, presenteu-vos a Viquipèdia:Presa de decisions/2008/Checkusers inicials. La data límit és el 17 de gener de 2008, queden 10 dies. Tanmateix, si no us considereu suficientment experimentat, esperem que pugueu participar tant en les discussions com en les votacions. --Pasqual 00:11, 12 gen 2008 (CET)

[edita] Reversió a versió anterior d'Alcoi

Si necessites revertir a una edició anterior i per culpa del navegador no pots, puc mirar de fer-ho jo (o, si ho demanes a la taverna, pot mirar de fer-ho qualsevol).--Pere prlpz (discussió) 18:19, 13 gen 2008 (CET)

L'article és llarg perquè és exhaustiu i tracta molts temes, però no veig cap secció molt llarga que valgui la pena resumir i passar a un altre article. Jo no el dividiria. Si fos igual de llarg que ara, però mig article fos d'història, de geografia o de demografia, potser sí que et recomanaria treure-la (com em sembla que ja vas fer amb els alcoians célebres), però no veig que sigui el cas.--Pere prlpz (discussió) 18:36, 13 gen 2008 (CET)

[edita] Re: Bibliografia

No ho acabo de veure clar... un article sobre la bibliografia d'Alcoi. Com dius no és molt ortodox i no recordo haver vist cap cas similar. Tenim moltes llistes però normalment són per donar entrada a altres articles. No sé. Millor pregunta-ho a la taverna a veure com ho veuen els altres. Sobre les discussions, la veritat és que les he hagut de repassar per saber a què et refereixes. És clar que no me les prenc malament! Comprenc que l'esborrat de Xe i com s'ha portat el tema pot haver dolgut. Una cosa que he après a la Viquipèdia és tenir paciència per escoltar, intentar comprendre i respectar el que ha de dir cadascú, sempre que sigui raonable, de bona fe i col·laboratiu. Treballar amb consens implica un esforç per totes les parts i les discussions són (i han de ser) positives. Per altra banda, celebro que t'hagis adherit a les màximes viquipedistes :-) --V.Riullop (parlem-ne) 09:06, 18 gen 2008 (CET)

[edita] Disculpes

No calen disculpes, has dit el que pensaves i cadascú l'ha interpretat a la seua manera. Potser m'he expressat erròniament, potser perquè també em convenia expressar-me així. No vull ofendre a ningú, però darrerament reconec que estic massa bord, hauré de mirar-me seriosament eixa faceta. No crec que pensares atacar l'actitud dels administradors ni en general ni per un cas específic. Si que supose que podries tenir un mal sabor de boca per allò del Xe, supose que el teu treball et costaria. Per les explicacions que s'han donat després i abans de la teua darrera intervenció a VP:EP/P#Viquipèdia:Usuaris indisciplinats/Cromel pots veure que quan ens posem en el nostre paper d'administradors ens ho pensem molt més abans de prémer qualsevol botó.

En fi espere aplegar a temps per que això s'arregle d'una manera pacífica, i poder comptar amb tu en noves ocasions. Et demane disculpes jo que he anat de víctima per girar la tortilla. –Pasqual · discussió 20:40, 18 gen 2008 (CET)

[edita] Santa Margarita de Batoi

L'enllaç vé de fer una pàgina de desambiguació de Santa Margarida (-rita, -lida), he fet una cerca de pàgines que s'hi poden relacionar i he trobat aquesta, entre les altres, i l'he obert. No tinc ni idea de com n'és de gran o important. --Panotxa (discussió) 17:58, 19 gen 2008 (CET)

[edita] Convent i monestir

Pregunta subtil, aquesta que em fas, i si hi penses treballar segur que estàs més ben documentat que jo. La definició del diccionari (m'he mirat el DIEC) no és ben bé la mateixa, però s'assembla molt: per monestir parla de monjos i per convent de religiosos, de manera que els monestirs deuen ser convents, i no estic segur de si una canònica és un convent però segur que no és un monestir, de manera que no tots els convents deuen ser monestirs. Ara mateix, la definició que fan els nostres articles més aviat ve a ser a l'inrevés.

O sigui, si tu, que treballes el tema, creus que es poden dir coses diferents dels convents i els monestirs, es poden quedar els dos articles, posant un enllaç a l'altre (al vegeu també, per exemple), i si no, s'haurien de fusionar.--Pere prlpz (discussió) 10:01, 26 gen 2008 (CET)


L'article diu que era un barri d'Alcoi, per tant no entenc per què no ha de tindre la categoria de barris d'Alcoi. Els barris tenen el paràmetre city indicant el nombre d'habitants per escalar, però si dius que el barri ja no hi és llavors tampoc hauria de tindre unes coordenades que facin aparèixer en el Google Earth una cosa que no hi és. 80.31.232.242 (discussió) 17:41, 26 gen 2008 (CET)

L'article dóna com a definició que és un barri d'Alcoi, per tant no entenc per què s'hauria de canviar la categoria. 80.31.232.242 (discussió) 20:55, 26 gen 2008 (CET)

[edita] Canvi de nom d'usuari

He vist que t'has reanomenat la pàgina d'usuari. Això no s'aconsella fer-ho i no canvia el teu nom d'usuari. Si el vols canviar de nom, ho pots demanar a Viquipèdia:Petició als administradors.--Pere prlpz (discussió) 21:35, 27 gen 2008 (CET)

[edita] Fullana

Crec que sí que val la pena el llibre, sobretot per coses d'arquitectura i construcció tradicionals. On va més coix és amb les tècniques modernes, fins i tot les tècniques que eren modernes fa 50 anys, com el formigó armat, i naturalment, no hi busquis les parts d'una finestra d'alumini.--Pere prlpz (discussió) 13:40, 30 gen 2008 (CET)

[edita] Firefox

Ara m'ho miro, però què li passa al Firefox? és exactament el navegador que jo uso...--Xtv (que dius que què?) 20:17, 30 gen 2008 (CET)

Ja ho he fet. Has provat d'actualitzar-lo? Salut!--Xtv (que dius que què?) 20:24, 30 gen 2008 (CET)
Res de deprimir-se. A aprendre i tirar endavant! :-) --Xtv (que dius que què?) 00:11, 31 gen 2008 (CET)
Com més fem, més n'aprenem, només és qüestió de posar-s'hi. I quan alguna cosa no se sap, es pregunta fa l'ullet, com fem tots mil vegades. Ànims! --Enric 01:41, 31 gen 2008 (CET)

[edita] Apostrofació de sigles i acrònims

Bon dia. Els acrònims (aquelles paraules formades per inicials o parts de mots que es llegeixen com si fossin una sola paraula) s'apostrofen sempre (sempre que calgui segons les normes d'apostrofació, és clar): l'ONU, la UNESCO, la IATA, l'IEC (o el IEC, segons com ho llegim: ièk o yèk). Pel que fa a les sigles que es llegeixen lletra a lletra, cas de l'ADN, es pot optar per no apostrofar-ho o apostrofar-ho, a gust del consumidor. Ara bé, a mi personalment no em sembla bé violentar la pronúncia: i si diem l'ADN, l'M-19 o l'F-18, per què no apostrofar-ho?, a diferència del G-7, el PSPV o la CDU, en què l'article es pronuncia ple i no elidit. Per mi, doncs, l'ADN. –Enric 15:31, 4 febr 2008 (CET)

[edita] Catedral de Barcelona

Hola Rafa! He tractat d'arreglar una mica el orgue de la catedral, però no tinc més informació, així que t'agrairia que si pots ho fessis, que sembla que entens de la matèria i segur que quedarà molt millor, si tens alguna fotografia també la pots posar. Tan de bo que la gent que entén col·laborés més. Salutacions cordials --MarisaLR (discussió) 15:26, 7 feb 2008 (CET)

D'acord! Apa dons, bona nit!! --MarisaLR (discussió) 00:01, 8 feb 2008 (CET)

Ja veig que estàs en marxa. Si veus que tens molta informació sobre el orgue de la Catedral, pots fer una síntesi més o menys curta per a l'apartat de la Catedral i fer un article principal sobre el Orgue de la Catedral de Barcelona. Tu mateix, no fa falta que enviïs o consultis res. Estic segura que el resultat serà bo. Ànim i a veure si està aviat Jeje!! --MarisaLR (discussió) 10:13, 8 feb 2008 (CET)

Bon treball. Que ets valencià es nota, es nota, però jo no seré qui et corregeixi, ja que bastant treball tinc amb escriure mitjà regular. L'única cosa que trobo una mica estrany és la foto d'altre orgue, que encara que serveixi com exemple de visió, aquí totes les fotografies són de la catedral de Barcelona ...? i Felicitats per la teua Rufineta ;) --MarisaLR (discussió) 09:55, 9 feb 2008 (CET)
No tinc cap foto de les sarges solament en llibres, (per cert a la discussió de l'article de la Catedral veuràs que es va decidir no posar la paraula sarges o sargues, per no considerar-la "molt catalana". Les fotografies són gairebé totes del Pere prlpz la hi hauríem de demanar a ell.--MarisaLR (discussió) 14:32, 9 feb 2008 (CET)

[edita] Orgue de la Catedral de Girona

Hola, Et venia a demanar si tens alguna cosa sobre el orgue de la Catedral de Girona, que l'estic ampliant. Bé, si ho vols fer i et ve de gust. Ara estic una mica alterada pels comentaris que he vist en eleccions a CheckUser. Salutacions--MarisaLR (discussió) 20:21, 12 feb 2008 (CET)

Et felicito sincerament, t'hauríem de nomenar mestre major. La fotografia seria molt bo que es pogués aconseguir. No sé si haurà algú que pugui fer la gestió. Moltes gràcies. --MarisaLR (discussió) 15:42, 19 feb 2008 (CET)

[edita] Plantilla:Papes

Em semblen perfectes els canvis que has fet a la plantilla. L'he modificat encara una mica per clarificar els "des de", que em semblen necessaris. Una abraçada! --RR (Què n'has de dir?) 10:30, 14 feb 2008 (CET)

[edita] Monestir de Sant Cugat

Hola Rafa! Aniria molt bé, he estat buscant i només he trobat el que hi comento. Veig que ets aficionat als orgues, sempre que visito una església em quedo fascinat mirant-los i en el seu cas escoltant-los.--Lohen11 (discussió) 19:16, 15 feb 2008 (CET)

[edita] Información

Per què autodefinix? De fet, és més correcte autodefineix. I no ho he escrit jo, que quede clar. --Ferran (discussió) 18:04, 16 feb 2008 (CET)

Company, que jo també sóc d'Alacant, concretament de la ciutat, i les formes en -eix són tan valencianes com les altres. Les -ixen són correctes, però en un registre col·loquial que no és el de la viquipèdia.

(Per si m'equivocava ho acabe de consultar i el senyor Enric Valor pensa com jo). --Ferran (discussió) 23:53, 16 feb 2008 (CET)

Quina resposta més ràpida. M'has respost abans i tot. Com ja has vist, no he revertit els canvis. O siga que deixa-ho com està. --Ferran (discussió) 23:54, 16 feb 2008 (CET)

No sabia que esperessis res de mi (a vegades falla l'avís de missatge i no el veus). No entenc, però, per què creus que hauria de fer res. Crec que aquesta plantilla no aporta més informació que la que és capaç d'aportar una categoria i que per tant no val la pena de fer-la i que fins i tot fa nosa, ja que carrega la pàgina amb informació innecessària. Per mi seria més pràctic fer un article que comenci per "Llista de...". 80.31.233.222 (discussió) 09:50, 17 feb 2008 (CET)

[edita] Gràcies Rafa

Moltes gràcies per confiar en mi per a les eleccions de checkuser. La confiança de persones com tu m'animen a seguir. Salutacions cordials, --Josep Gustau - Discussió 11:10, 23 feb 2008 (CET)

[edita] Catedral de Girona

Hola Rafa! Et comunico que a l'article que vas participar de la Catedral de Girona està en votació per a ser triat article de qualitat. Una salutació --MarisaLR (discussió) 13:53, 2 març 2008 (CET) Moltes gràcies i ja que estaves per allí podies haver-te fet una passejada per la Casa de la Ciutat (Barcelona) ;) --MarisaLR (discussió) 20:04, 4 març 2008 (CET)

[edita] Re: Retirada d'imatges no lliures de viquipèdia

Un dels objectius de la Viquipèdia és aconseguir una màxima difusió. L'ús d'imatges no lliures és un fre per aquest objectiu. Per exemple, l'article sobre Ramón Castañer es podria traduir al castellà, a l'anglès o al francès, però no s'hi podria incloure cap imatge per les polítiques específiques de cada viqui. Una còpia en CD tampoc tindria aquestes imatges. Una solució és que l'autor s'avingués a acceptar alguna llicència lliure, però entenc que és difícil sobretot acceptar el possible ús comercial. Les imatges no s'han esborrat. El que he fet és treure-les de la galeria perquè no sigui un nombre excessiu, sense cap altre criteri, simplement pel fet d'intentar mantenir el mínim imprescindible d'imatges no lliures. Pots recuperar o substituir tu mateix les que creguis que són més representatives. La idea és anar millorant entre tots i he cregut que era millor no abusar d'imatges, siguin lliures o no. El que és primordial és el que s'explica en el text.

Sobre el terme política estic d'acord amb tu en que l'usen com a accepció minoritària i és una adaptació desafortunada de l'anglès policy.--V.Riullop (parlem-ne) 14:13, 31 març 2008 (CEST)

[edita] Alcoi

Hola, gràcies per pensar en mi per millorar l'article Alcoi. Hi he afegit agunes fotos i fet el que em semblava millores, però caldria subratllar que no dispose de massa informació sobre la ciutat (sóc de València). Pel que dius sobre fer-lo un article de qualitat, és clar que sí, i tant! però em fa que li falta un nosequè... és prou llarg i arrodonit, potser inclús sobre-estès (potser uns sub-articles amb enllaços, especialment un bon article sobre la història industrialñ d'Alcoi). Jo el que veig és que la qualitat del text varia de secció en secció, per exemple la de Llengua em sembla prou fluix i POV, sobretot no parla del context social del català al país i a la comarca, dels immigrants que el van aprendre etc... en fi, té moments de col.loquialitat que queda menys formal del que tocaria (en la meua opinió).

Repecte del registre de la llengua que demanes, he de dir que "este" i "ocurrix" no em fan nosa, però tampoc els considere més valencians, sinó més col.loquials. Crec que a la viqui cal potser més unitat que fóra necessària al món real, per tal que els articles no facen viatges estranys entre el balear, el central i l'occidental/valencià, que estranya el lector, no passaria al món real i que crea un pot-pourri de dialectes (ara bajoca (alc.), ara pebrera (val.), ara pebrot (bcn.), etc). El cert és que no he vist gaire "sigau" o "es ferro", i em fa que si els escriptors de les illes passen del seu salat, nosaltres podrem utilitza "aquesta" i "-eix". És a dir, adoptar les normes de Fabra (amb les variants permeses de seua, menje, etc) com a norma més estesa. Bé jo opine així i intente aplicar-ho però t'anime a fer el que millor et parega!el comentari anterior sense signar és fet per Espencat (discussió • contribucions) 01:04, 22 abr 2008 (CEST).

Les gràcies, no es mereixen: he esmenat el poc que he trobat, però em sembla força ben escrit (pel que fa a llengua. Pel que fa a redacció, hi ha coses que jo escriuria diferent, però no sóc qui fa l'article). No he tocat tot el que a mi o a l'Alcover-Moll ens semblen variants dialectals, no en sé prou; i he deixat alguns gerundis que diria que són incorrectes. Salutacions i ànims en la tasca! Jordi Roqué (Discussió) 14:21, 22 abr 2008 (CEST)

Tot el que dius és veritat, i queda clar que coneixes la ciutat millor que jo, així que em sembla molt correcte que quan tingues temps mires de donar uns tocs de qualitat a l'article. Si puc ajudar, ho faré, però clar sense el coneixement i dades que potser tens tu. I és que jo també, estric enfeinat amb un article que intente fer "de qualitat": Pirineus. Salut!--espencat (discussió) 23:23, 22 abr 2008 (CEST)

Revisaré la composició dels capítols seguint la de Rubí, que està en votació, i ha seguit les recomanacions que es van fer el seu dia per muntar pàgines de municipis. Dona'm un parell de dies per acabar-la, i en parle, a veure què et sembla. --Panotxa (discussió) 11:33, 20 maig 2008 (CEST)
Finalment acabada. He vist que hi ha coses que falten en els AdQ, com les infraestructures, però sobretot trobo en falta una bona dosi de neutralitat (molts judicis d'intencions i afirmacions sense justificar amb referències), i llenguatge enciclopèdic, està fet massa col·loquial. --Panotxa (discussió) 21:18, 20 maig 2008 (CEST)

[edita] Maure, Maur, Maür

Bon dia! A mi ja m'havia estranyat aquest Maür que havies posat, però he pensat que no fos una forma popular valenciana; sé que hi ha la forma maür per comptes de madur, però és comprensible venint del maturus llatí, amb accent sobre la primera u. Ara bé, Maur (o Maure) prové de Maurus (que va donar també la forma moro), i és estrany el desplaçament de l'accent des de la a del diftong fins a la u, però coses més rares s'han vist fa l'ullet . El Maür l'he vist documentat en diverses webs, però no m'atreviria a dir si es tracta d'un error, ja que és un sant que no és gaire popular entre nosaltres. El que és segur és que el poble de l'Anoia es diu Sant Maure segons surt al Nomenclàtor oficial, i a la GEC aquest sant no hi té entrada, però els personatges que es diuen així surten com a Maur (com Maur Maria Boix, per exemple), no pas Maür. Al Diccionari llatí català de noms propis, dóna Maure com a equivalent de Maurus; també l'Alcover-Moll dóna Maure, i el Diccionari de noms de persona. Per tant, com a fonts més canòniques, jo posaria Maure i la variant Maur, i el Maür l'agafaria amb pinces. Pel que fa als articles sobre els sants, millor no posar les equivalències en altres idiomes; com a molt l'original llatí. Els noms en altres llengües ja es veuen en els enllaços interwiki, i aquí fan més nosa que servei, segons el meu parer. I com que trobem totes tres variants (Maure, Maur i Maür), si bé la darrera no l'acabo de veure clara, jo començaria l'article així:

Sant Maure (segons altres fonts, Maur o Maür; del llatí Maurus) fou el principal deixeble de Benet de Núrsia junt amb sant Plàcid. És mencionat a la biografia de Gregori I el Gran...

A més a més, on diu comptades ha de dir contades. On diu quadros, per estalviar-nos aquesta forma més col·loquial, jo hi posaria pintures. I a la plantilla del costat, només hi posaria Maure com a nom; les altres variants ja quedarien explicades a l'encapçalament de l'article. Per cert, sant va amb minúscules.

A reveure! –Enric 14:56, 5 maig 2008 (CEST)

[edita] La santa qüestió

La qüestió dels sants és senzilla. La paraula sant es comporta com qualsevol altre nom comú, que van amb minúscula: així, sant Mateu, sant Maur, sant Pere, igual com diríem el rellotger Mateu, mossèn Maur o el rei Pere. Ara bé, també pot formar part d'un nom propi (en noms de carrers, de poblacions, d'esglésies, etc.), i llavors tenim el carrer de Sant Mateu, la basílica de Sant Pere, l'església de Santa Maria, el poble de Sant Jaume d'Enveja... (com diríem també el carrer del Periodista Azzati, l'església de la Mare de Déu de la Llet, la Vila Joiosa, etc., i en canvi ni periodista, ni mare, ni déu –segons quins casos, és clar–, ni llet, ni vila, ni joiosa són noms que, per si, hagin de dur la majúscula). Només queden alguns casos que poden resultar dubtosos, tot i que en realitat no ho són, ja que es comporten com si fossin noms propis; quan ens referim a una estàtua amb la figura d'un sant determinat, va amb majúscula: ens van regalar un Sant Josep; també en el cas d'una festivitat: van venir per Sant Jordi (com vam fer festa el Nou d'Octubre, o per Falles, o per Setmana Santa, etc.). Ara bé, a molts autors això de sant els sembla una cosa reverenciable (com també rei o papa), i per això és habitual veure-ho escrit amb majúscula quan no tocaria. A reveure! –Enric 11:25, 6 maig 2008 (CEST)

[edita] Re: Paciència

Benvolgut cavaller, jo també sóc llevantí, tant per estètica com perquè estic a llevant d'un munt de gent :-) Molt gran l'Ovidi. Per cert, suposo que volies dir Alles in Ordnung, o era Alice in Wonderland? :-D --V.Riullop (parlem-ne) 11:46, 22 maig 2008 (CEST)

[edita] País Valencià

Disculpa que esborrés el teu comentari a la discussió de l'article! Vaig fer-ho per error! Salutacions. --Jey (discussió) 11:25, 24 maig 2008 (CEST)

[edita] Monestir de Sant Cugat. Orgue.

Serà molt ben rebuda la teva aportació, quan et vagi bé, no hi ha pressa.--Lohen11 (discussió) 20:59, 30 maig 2008 (CEST)

[edita] Portal:València

Estimat Rafa, després d'un munt de feina hem creat aquest portal. Agraïria les teues consideracions i contribucions. per cert, com va això d'Alcoi? Ultimament he estat molt ocupat per Pirineus i el Portal; Mirant Girona i Benidorm però, diria que a Alcoi no li faltaria tant per ser un AdQ (estic d'acord amb que cal anivellar els distints registres del llenguatge, però). Una abraçada des de la capi. --espencat (discussió) 01:04, 6 juny 2008 (CEST)