[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Marquesat d'Anvers - Viquipèdia

Marquesat d'Anvers

De Viquipèdia

El Marquesat d'Anvers era un feu del Sacre Imperi Romanogermànic que es va crear a la fi del segle X quan la dinastia otona (Otó I, Otó II i Otó III) van crear marques a les fronteres del llur regne.

[edita] Història

El marquesat d'Anvers el 1477
El marquesat d'Anvers el 1477

Junt amb la marca de Valenciennes i d'Ename formaven una zona de contenció als marges de l'Escalda per a protegir el territori contra França. El 984, Toxandria es fa afegir al marquesat.

Al segle XI, el marquesat feia part dels feuts dels ducs de Lotaríngia, que van donar-lo el 1076 a Jofré de Bouillon, després de la seva mort, passà al ducat de Limburg. El 1106, aquest ducat, i el marquesat que en feia part, van passar a Jofré I de Lovaina, duc de Brabant. Des de aleshores, el marquesat va esdevenir una unió personal del duc de Brabant. El 1200, Breda (Països Baixos) va s'integrar al marquesat.

De vegades el marquesat va tenir un vot als Estats Generals dels Països Baixos, però més sovint va estar associat al ducat de Brabant en la representació de les Disset Províncies. Les localitats més importants eren les ciutats Antwerpen, Breda, Bergen op Zoom, Lier i Herentals, les llibertats de Hoogstraten i Turnhout i les entitats de Geel i Zandhoven.

Després de la guerra dels Vuitanta Anys, Breda esdevingué part del Brabant dels Estats, una terra de la Generalitat. Després del setge d'Anvers (1584-1585), Espanya va annexar la ciutat portuari. Això va conduir a la primera escissió del ducat de Brabant. El 1713, el territori passà sota el domini dels austriacs. El 1795, fou annexat a França e integrat al departament dels dos Netes. El 1815 serà integrat al Regne Unit dels Països Baixos i el 1830 al Regne de Bèlgica.

Les Disset Províncies

Comtat d'Artois Flandes • Les castellanies de Lilla, Douai i Orchies • Tournai i el Tournèsis • Senyoria de Mechelen Namur Hainaut Zelanda • Holanda • BrabantMarquesat d'Anvers LimburgPaïsos enllà del Mosa Luxemburg senyoria d'Utrecht Frísia • Gueldre • Zutphen • Groningen •
senyoria Overijssel (amb Drenthe, Lingen, Wedde i Westerwolde)


vegeu també: Països Baixos (Toponímia)