[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Fruita seca - Viquipèdia

Fruita seca

De Viquipèdia

La fruita seca són els fruits comestibles de certes plantes i arbres que en la seva composició natural (sense activitat humana manipulant) tenen menys d'un 50% d'aigua i solen estar envoltats d'una closca dura. Són aliments molt energètics, rics en greix, en proteïnes, així com en oligoelements. Segons el tipus de fruita seca, també poden aportar bones quantitats de vitamines (sobretot del grup B) o àcids grassos omega 3 (poliinsaturats).

Cal distingir la fruita seca de les fruites dessecades, que s'hi solen incloure a nivell popular.

Taula de continguts

[edita] Fruites seques

Algunes fruites seques són:

[edita] Usos

[edita] Gastronòmics

Se sol emprar molt la fruita seca en gastronomia, un exemple senzill sol ser en amanides on acompanyen les verdures i els aperitius que se serveix en alguns llocs. Són abundants en la cuina persa i les postres de la cuina àrab. Alguns dels aromes de fruita seca que es poden apreciar als vins blancs com en els negres no provenen de l'addicció d'aquestes fruites al vi, sinó a la maduració que ha aconseguit el sabor.

[edita] Medicinals

Les propietats i composts alimentaris que posseeixen les converteixen en eines valuoses per a la medecina preventiva.

[edita] Industrial

S'ha pensat i en alguns casos s'han fet experiències per emprar les closques de la fruita seca com a combustible (closques de pinyons, ametlles, etcètera) al sector domèstic, en el que es denomina biomassa.

[edita] Salut

La fruita seca és molt rica en alguns elements beneficiosos per a la salut, per exemple tots ells contenen quantitats apreciables de vitamina E, que té propietats antioxidants. Posseeixen la majoria de les vitamines B, totes aquestes vitamines unit a la quantitat de sals minerals fonamentals en metalls tals com el fòsfor, i el magnesi, el coure, el ferro, etcètera els converteixen en un aliment molt popular entre els vegetarians.

Alguns metalls tals com el seleni i el zenc presents en els anacards i en les nous provinents de Brasil mantenen la fertilitat masculina, ja que està observat que les dietes baixes en aquests metalls disminueixen el nombre d'espermatozous..