[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Devesa del Saler - Viquipèdia

Devesa del Saler

De Viquipèdia

La Devesa del Saler
La Devesa del Saler

La Devesa del Saler és un bosc mediterrani situat entre l'Albufera de València i la mar. Concretament arrenca a partir del municipi del Saler, abraça la canal de l'Albufera i l'estany del Pujol i acaba a prop del Palmar.

Taula de continguts

[edita] Flora i fauna

Vegetació típica.
Vegetació típica.

La devesa és un bosc majorment de pins mediterranis, i en parts creix sobre les dunes. A la vora de la canal, o Gola del Pujol, i a la marjal al nord hi ha uns canyars estesos on es niuen les aus. Podem trobar importants llocs d'observació de la fauna, com ara l'Estany del Pujol, la marjal del Saler, o la mateixa albufera.

[edita] Senderisme a la Devesa

Compta amb una sèrie de rutes senderistes de caràcter local, variant entre els 500 metres i quatre quilòmetres. La majoria recorren la devesa del nord a sud. Al centre d'informació del parc a prop del Palmar, se'n pot trobar informació.

[edita] Transport

Hi ha una línia de l'autobus metropolità que serveix el Saler i el Palmar que ix de València. La devesa es limita pel costat de l'oest per l'autovia del Saler (CV-500) que parteix de València i discorre, en part per dins de la devesa. D'aquesta mateixa via hi ha varis camins que s'endinsen a la Devesa fins a la platja.

[edita] la Gola del Pujol i l'Estany del Pujol

Plànol de l'Albufera i la Devesa.
Plànol de l'Albufera i la Devesa.

l'Albufera es comunica amb la mar a través d'una canal de curta llargària, anomenada la Gola del Pujol. l'Aigua de l'Albufera és dolça i això es manté amb un pantà petit que controla l'eixida d'aigua i no hi permet l'entrada d'aigua salada. Als anys setanta, adjunt a la canal s'hi va construïr un estany artificial on ers pot observar aus.

[edita] Platges

La devesa abasta dues platges, la del Saler i la de la Devesa:

  • Vegeu l'article principal: Platja del Saler (al nord de la Gola del Pujol)
  • Vegeu l'article principal: Platja de la Devesa del Saler (al sud de la Gola del Pujol)

[edita] Vegeu també


 v  d  e 
Parcs naturals del País Valencià

Castelló: Desert de les Palmes · Prat de Cabanes-Torreblanca · Serra Calderona · Serra d'Espadà · Serra d'Irta · Illes Columbretes · Tinença de Benifassà · Penyagolosa
València: L'Albufera · Marjal de Pego-Oliva · Serra Calderona · Serra Mariola · Gorges del Cabriol · Parc Natural de Xera-Sot de Xera · Parc Natural del Túria · Parc Natural de la Pobla de Sant Miquel
Alacant: Carrascar de la Font Roja · El Fondo · Llacunes de la Mata i Torrevella · Massís del Montgó
Marjal de Pego-Oliva · Penyal d'Ifac · Salines de Santa Pola · Serra Gelada · Serra de Mariola

Llista d'espais naturals del País Valencià


Aquest article sobre la comarca de la Ciutat de València és un esborrany i és possible que li calga una expansió substancial o una bona reestructuració. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.