[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Tinença de Benifassà - Viquipèdia

Tinença de Benifassà

De Viquipèdia

Tinença de Benifassà
Nivell de protecció Parc natural
País País Valencià País Valencià
Localització Els Ports i el Baix Maestrat
Coordenades 40° 39′ 24″ N 0° 09′ 20″ OCoordenades: 40° 39′ 24″ N 0° 09′ 20″ O
Superfície
Data de declaració 2006
Administració Generalitat Valenciana
Espècies vegetals més representatives
Espècies animals més representatives
Localització de la comarca natural de la Tinença de Benifassà segons l'estudi de comarcalització d'Emili Beüt i Belenguer.
Localització de la comarca natural de la Tinença de Benifassà segons l'estudi de comarcalització d'Emili Beüt i Belenguer.
La Tinença de Benifassà i el seu emplaçament respecte la comarca del Baix Maestrat
La Tinença de Benifassà i el seu emplaçament respecte la comarca del Baix Maestrat

La Tinença de Benifassà és una comarca històrica del País Valencià que actualment es troba integrada en la comarca del Baix Maestrat.

Hi pertanyen els pobles de Castell de Cabres, la Pobla de Benifassà (que en l'actualitat disposen de municipalitat), el Ballestar, el Boixar, Coratxà, Fredes (integrats, aquests quatre, dins del municipi de la Pobla de Benifassà) i Bel (integrat dins del municipi de Rossell).

La Tinença apareix com a comarca natural al mapa comarcal d'Emili Beüt, Comarques naturals del Regne de València, de l'any 1934. (Vegeu l'article sobre la comarcalització del País Valencià.)

Aquestes terres, conquerides sobre l'any 1230, van passar a ser administrades directament pel govern del Principat entre ens anys 1260 i 1262 juntament amb la totalitat dels termes de Vallibona (dins de la comarca dels Ports) i Rossell. Amb aquesta adscripció, el Principat dominava la totalitat de la conca del riu Sénia.

[edita] Parc Natural

La Tinença de Benifassà va ser declarat parc natural pel Govern valencià el 19 de maig de 2006.

[edita] Vegeu també

[edita] Enllaços externs


Aquest article sobre el Baix Maestrat és un esborrany i és possible que li calga una expansió substancial o una bona reestructuració. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.