Web Analytics Made Easy - Statcounter

[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Vueling - Viquip??dia

Vueling

De Viquip??dia

Vueling ??s la primera aerol??nea de nova generaci?? d'Europa i la primera creada a Catalunya. T?? la base principal a l'aeroport del Prat, la segona a Madrid-Barajas i la tercera i ??ltima a Par??s. Per base s'ent??n l'aeroport on "dormen" els avions i on hi ha basada una mitjana de 5 tripulacions per avi?? (un comandant, un primer oficial, un cap de cabina i 3 TCP). A mitjans d'octubre est?? previst obrint la quarta base a Sevilla.

Taula de continguts

[edita] Hist??ria

Vueling va ser fundada al febrer del 2004 i va comen??ar a operar el 1 de juliol del mateix any amb una flota composta per un total de dos avions, prestant servei en el trajecte Barcelona - Eivissa.

L'estructura de capital ??s la seg??ent:

  • Inversions Hemisferi (Grup Planeta) (30%)
  • Equip directiu (23%)
  • JetBlue Airlines (7%)
  • Altres 40%

A principis de l'any 2006, Vueling disposava de 10 Airbus A-320 i m??s de 30 rutes. Ja havia transportat m??s de 3 milions de passatgers i era la tercera aerol??nia en nombre de viatgers de l'Aeroport del Prat, la segona a Val??ncia i Sevilla, i tamb?? operava a l'Aeroport de Barajas.

La posici?? de director general de la companyia l'ocupa Josep Piqu??, ??ssent el Conseller Delegat Lars Nygaard. Tant L??zaro Ros com Carlos Mu??oz, ambd??s socis fundadors de la companyia, queden com simples accionistes, degut a l'acord arribat entre l'accionista de refer??ncia (Inversiones hemisferio - Fam??lia Lara) i els altres accionistes.

Al maig de 2007 va entrar en servei la tercera base de Vueling. Des de Par??s volar?? a Amsterdam, Brusel??les, Barcelona, Sevilla, etc. El 28 d'octubre obrir?? la quarta base basant 2 avions, en un principi, i 2 m??s a finals d'any (tot depenent de les entregues d'avions fins a finals d'any).

El 12 de maig de 2007 va obtenir la llic??ncia per fer autohandling a l'aeroport del Prat, siguent aix?? el segon operador d'autohandling (Iberia n'??s l'altre).

Actualment disposa de 24 avions (02/01/2008)

[edita] Flota

Airbus A320-214
Airbus A320-214

La flota de Vueling Airlines consisteix exclusivament en Airbus A320-214 en configuraci?? de 180 seients amb 3 seients a cada costat del passad??s. No existeix una classe preferent o "Business". En l'actualitat (02 de gener de 2008) disposa de 24 avions d'aquest tipus. Els plans d'expansi?? de l'aerol??nia contemplen l'adquisici?? de fins a vint aeronaus addicionals a mitj?? termini.

Les matr??cules dels avions s??n: EC-IZD, EC-JAB, EC-JDK, EC-JDO, EC-JFF, EC-JGM, EC-JMB, EC-JNA, EC-JNT, EC-JPL, EC-JRI, EC-JSY, EC-JTQ, EC-JTR, EC-JYX, EC-JZI, EC-KAX, EC-KBU, EC-KDG, EC-KDH, EC-KEZ, EC-KJY, EC-KKT i EC-KLB. El primer avi?? en canviar ser?? el EC-JDK pels voltants de maig de 2008, ??s a dir, es tornar?? a l'empresa de leasing i vindr?? un de nou. Degut a l'alentiment en els plans de creixement, aquest 2008, nom??s s'entregaran 2 avions dels 9 previstos.

[edita] Particularitats

  • Vueling vola ??nicament als aeroports principals de les ciutats a les quals presta servei.
  • No existeix servei de c??tering (menjar i beguda) gratu??t, igual que en la majoria de les companyies de baix cost. No obstant aix??, es pot comprar menjar i beguda a preus generalment inferiors als de les ofertes similars d'altres companyies de baix cost.
  • La imatge corporativa de Vueling busca clarament diferenciar-se del fenomen "Low Cost". S'autodenomina "New Generation Airline".
  • Al contrari que moltes altres aerol??nies de baix cost Vueling assigna seients fixos als passatgers. El seu modern sistema de reserves permet fins i tot triar un seient en concret en el moment de comprar el bitllet per internet. ??s l'??nica companyia que no permet l'overbooking.
  • Permet la facturaci?? en l??nia a trav??s d'Internet, mitjan??ant la qual el passatger imprimeix la seva pr??pia targeta d'embarcament. Ha estat la primera aerol??nia a l'estat espanyol a oferir aquest servei.
  • Ha estat triada segona millor aerol??nia de nova creaci?? a Europa el 2005, superada solament per Air Berlin.
  • Al desembre del 2005 va arribar a un acord amb Amadeus per publicar els seus vols en el seu GDS. Aquest acord permet a les ag??ncies de viatges tradicionals vendre bitllets de Vueling. Les tarifes per aquest canal de venda generalment s??n m??s altes que les de la venda per Internet i solen dur un c??rrec d'emissi??.
  • Des de setembre de 2006 el web de Vueling mostra els preus dels bitllets amb totes les taxes i rec??rrecs inclosos.

[edita] Codis

  • Codi IATA: VY
  • Codi ICAO: VLG
  • Callsign: Vueling

[edita] Ciutats Vueling

Vueling Airlines presta servei a les seg??ents destinacions:

Connexions Vueling
Destinaci?? Barcelona Madrid Val??ncia Eivissa Bilbao Santiago Sevilla
Alacant x
Amsterdam x x x
Bilbao x x 0
Brussel??les x x
Eivissa x x x 0
Granada x x
Lisboa x x
Madrid x 0 x x x
Menorca x
Mil?? x x x x
M??laga x x x
Palma x x
Par??s x x x x x
Roma x x x
Santiago x x 0
Sevilla x x 0
Val??ncia x 0 x x
Ven??cia x

[edita] Tarifes

Les tarifes de l'aerol??nia oscil??len des dels 25??? per a vols a la pen??nsula o 35??? per als internacionals, taxes i rec??rrecs inclosos. Es poden realitzar canvis mitjan??ant el pagament d'una taxa de 20??? i la difer??ncia entre el preu dels bitllets. El canvi del nom del passatger comporta una taxa de 30???.

[edita] Enlla??os extern

A Wikimedia Commons hi ha contingut multim??dia relatiu a:
Vueling