[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Aeroport Charles de Gaulle - Viquipèdia

Aeroport Charles de Gaulle

De Viquipèdia

Icona de copyedit
Nota: L'article necessita algunes millores en el seu format:
(Cal retirar la plantilla un cop millorat l'article)
Pot necessitar retocs en; negretes, enllaços, capçaleres, imatges, categories, interwikis, ...


L'Aeroport Charles De Gaulle, en francès: "Aéroport Paris-Charles de Gaulle", també conegut com Aeroport de Roissy (o només Roissy en francès), es troba a París i és un dels centres d'aviació més importants del món, així com el principal aeroport internacional de França. L'aeroport, que antigament s'anomenava Aéroport de Paris Nord, es va reanomenar el 8 de març de 1974, prenent l'actual nom de Charles de Gaulle, en record al fundador de la Cinquena República Francesa.

L'aeroport està ubicat entre varies 'communes', incloent la de Roissy, a 25 kilòmetres al nord-est de París.

L'any 2006, l'Aeroport Charles de Gaulle obtingué el segon lloc al rànquing europeu pel que fa a tràfic de passatgers, amb un total de 56.849.567 passatgers, darrere de l'Aeroport de Heatrow, a Londres, que ostenta la primera posició amb 67.530.197 passatgers, i per sobre de l'Aeroport Internacional de Frankfurt, amb un nombre de 52.810.683 passatgers. En quant a estadístiques relacionades amb maniobres aèries, al Charles de Gaulle es varen efectuar la suma de 541.566 enlairaments i aterratges. Referent a moviments de mercaderies, l'Aeroport Charles de Gaulle és el primer, amb 2.130.724 tones.

El Charles de Gaulle està connectat a la xarxa RER de ferrocarril urbà, proveint 'serveis' fins al centre de París de 3 a 4 vegades cada hora, i amb la xarxa de tren d'alta velocitat, el TGV. La companyia francesa ferroviària, SNCF, opera 'serveis' a varies estacions des de l'aeroport, incloent-hi Angers, Avinyó, Bordeus, Grenoble, Le Mans, Lille, Lió, Marsella, Montpeller, Nantes, Nîmes, Poitiers, Rennes, Tolouse, Tours i Valence.

Els altres aeroports internacionals de París, són l'aeroport d'Orly -el més important després del CDG-, Paris-Beauvais-Tillé Airport -on hi serveixen la major part de companyies de vols barats, també anomenats "low-cost",- i finalment l'aeròdrom Paris - Le Bourget, que serveix "aviació general" (business jets).