[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Tirà fictici - Viquipèdia

Tirà fictici

De Viquipèdia

Un tirà fictici (del llatí tyrannis i aquest del grec τύραννος týrannos) es un tirà o dictador del món de la ficció, ja sigui literari, televisiu o cinematogràfic o finalment del món dels videojocs. Un tirà fictici posseeix totes les característiques d'un tirà existent en la veritat, comparteix tots els trets dictatorials d'un tirà real i existent, tant el passat de la història de la humanitat (o d'altres espècies o races) com en el futur d'aquesta i, per suposadament, en la actualitat.

Un tirà fictici pot exercir i intenta controlar amb la seva tirania països, mons (planetes), sistemes, galàxies o fins i tot el mateix propi univers. Intentarà exercir el control absolut del seus territoris i dominar-los amb puny de ferro, objectiu primordial del tirà existent. Molts tirans ficticis, com els de veritat i de la vida real, arriben al poder per invocar un cop d’estat i haver derrocat al poder que governava pacíficament o anteriorment. Molts d’aquests tirans se’ls pot catalogar de tirans usurpadors.

Taula de continguts

[edita] Història contemporània

Darth Vader, tirà de Star Wars.

El primer tirà de la historia de la ficció contemporània possiblement fou Sauron, de El Senyor dels Anells de J. R. R. Tolkien, que governava la terra maleïda de Mordor amb puny de ferro i volia tiranitzar tota la Terra Mitjana. Sauron es el tirà fictici més representatiu de la literatura actualment així com el més conegut de tots. No només la seva maldat ho demostra, sinó que es més que evident que és un tirà amb profundes ànsies de tiranitzar tot el món sencer fictici de El Senyor dels Anells. Com bona part dels tirans ficticis, seran derrotats per el i la justicia (en aquest cas per un petit hobbit, Frodo Saquet).

Un altre tirà conegut en el manga i anime es Frízer, de Bola de Drac de Akira Toriyama, un malvat conquistador de planetes (o bé els comprava als Guerrers del Espai, que els exterminà després, tret d'uns quants) que el tiranitza i els governa amb puny de ferro. Així mitjançat amb la ajuda del seu pare i del seu germà, Frízer haurà conquerit l'univers sencer i es convertirà en el tirà més gran de tot l'univers i en el seu senyor absolut. Aquest es l'objectiu d'en Frízer, que es creu el més poderós de tot el univers.

Darth Vader, de la Star Wars de George Lucas, és el tirà més representatiu del cinema i potser és el més conegut i popular de tots. L'objectiu de Vader (que per si sol ja conquereix planetes i els tiranitza en nom del l'Imperi Galàctic) es derrocar el seu mestre (Palpatine) i convertir-se en el nou Emperador de la galàxia. Vader es també un tirà malvat i fred i utilitzarà tots els seus recursos per conquerir nous planetes per el seu futur Imperi. Aquest es el objectiu de Darth Vader: ésser Emperador de la Galàxia fictícia de Star Wars com a únic governant d'aquesta.

En els videojocs, en The Legend of Zelda de Shigeru Miyamoto, hi tenim dos tirans. Ganon [1] és un tirà fictici, però pertanyent al món dels videojocs. El seu objectiu es conquerir Hyrule (que o a aconseguit varies vegades, i governa el país amb puny de ferro, però sempre es derrotat per Link, i el regne es salvat). Zant es un altre tirà d'importància. De més, el seu títol de tirà destaca més que el de Ganon. Zant es un tirà que va fer un cop d'estat al seu món, el Twilight Realm i usurpa el tron a la monarca del país (Midna). [2] Aquest ha sigut el seu objectiu des de sempre: governar el Twilight Realm.

[edita] Literatura (Manga)

Comte Dooku, tirà de Star Wars.

[edita] Cinema i televisió (Anime)

[edita] Videojocs

[edita] Vegeu també

[edita] Referències

  1. Ganon: I shall house my power in you... If there is anything you desire, then I shall desire it, too... The Legend of Zelda: Twilight Princess. Nintendo. Wii. 19-11-2006.
  2. Zant: My Midna... Did you forget? That beast is one of the light dwellers who oppressed our people. No matter how much you may desire otherwise, you will never be more than a shadow in their world. You cannot consort with their kind! But if we can make their world ours, Midna...light and darkness will meet at last. Our tribe will take back their realm...and sweet darkness will blot out this harsh light! The Legend of Zelda: Twilight Princess. Nintendo. Wii. 19-11-2006.
  3. Zidane: So...Kuja is just an angel of death who sends souls to the Tree of Iifa. / Garland: Yes, my angel of death. But only until you came of age. / Zidane: What do you mean!? / Garland: His soul is not eternal... I was going to create you next, after all.