[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Orquestra de Cambra de l'Empordà - Viquipèdia

Orquestra de Cambra de l'Empordà

De Viquipèdia

L'orquestra dirigida per Carles Coll al Liceu el 2007
L'orquestra dirigida per Carles Coll al Liceu el 2007

L'Orquestra de Cambra de l'Empordà (OCE), fundada a Figueres (Alt Empordà) l'any 1989, és l'única orquestra de corda profesional i estable a Catalunya. Ha actuat a 43 països dels cinc continents, portant a terme més de 2.200 concerts en els seus disset anys d'existència.

Amb 11 CD i 3 DVD enregistrats, avui en dia és considerada la intèrpret més important de compositors catalans, atès que en tots els concerts inclou, com a mínim, una obra d'algun d'ells.

La seva versatilitat i funcionament organitzatiu com a fundació privada sense ànim de lucre, li permet portar la música des de poblacions petites empordaneses fins a ciutats com: París, Viena, Nova York, Moscou, Tòquio, o Pequín.

Amb un repertori que consta de 628 obres i uns components seleccionats d'arreu del món, l'OCE ha rebut distincions com a Membre d'Honor del Consell Internacional del Moviment Europeu, Premi Popular de la COPE, Premi Sirena l'any 2001 i el Premi Nacional de Música l'any 1992 al millor intèrpret de música clàssica.

Els principals mitjans de comunicació (ràdio, televisió i premsa) dels països que ha visitat s'han fet ressò de les seves actuacions i les han retransmès als més especialitzats.

El seu director titular és, des de la seva fundació, el Mestre Carles Coll.

[edita] Enllaços externs