[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Lot - Viquipèdia

Lot

De Viquipèdia

Pel que fa al departament francès, vegeu Òlt.

En el Gènesi, Lot (en hebreu לוֹט בן-הָרָן Lot ben Haran i en àrab لوط Lūt ibn Haran) és un fill d'Aran, germà d'Abraham, qui es va salvar de la destrucció de Sodoma i Gomorra.

Lot vivia a Ur dels caldeus fins que va anar a viure a una altra terra juntament amb els seus oncles Abram i Sarai i el seu avi Tèrah. En primer lloc van anar a Egipte on, després d'alguns problemes amb nadius van haver de marxar.

Aleshores van fer cap a Canaan però durant el viatge, hi van haver escaramusses entre pastors de Lot i pastors d'Abram, i es van veure obligats a distanciar-se. Llavors, Lot va anar cap al Mar Mort.

Es va establir a la ciutat de Sodoma. Vuit anys després, va esclatar una guerra entre Xinar, Elassar, Elam i Goïm contra Sodoma, Gomorra, Admà, Seboiïm i Sóar. Després d'unes batalles a la Vall de Sidim (actualment Mar Morta), van guanyar els primers i van saquejar totes les ciutats rivals. Aleshores, Lot va ser fet presoner. Quan se n'assabentà Abram, va organitzar una expedició en què va salvar Lot i multitud de presoners.

Segons la llegenda, el comportament dels habitants de les ciutats de Sodoma i Gomorra era pecaminós; llibertinatge, violacions, assassinats, luxúria, etc. Jahvè va decidir enviar uns àngels a observar les ciutats però els habitants van assaltar la casa de Lot, on s'estaven. Davant la multitud de gent que s'acostava a casa seva, Lot va oferir-los les seves dues filles per a què les violessin però el poble va refusar. Aquest exemplifica el concepte de Lot com “pur d'esperit" que serà salvat de les ires divines.

Poc després, Lot, la seva esposa i les dues filles fugiren de Sodoma, que veié com una tempesta de cendra, foc, llamps i trons la destruia. La seva dona es convertí en una estàtua de sal per mirar enrere mentre es destruïa la ciutat tal i com li havien prohibit els àngels. Aquest exemplifica la creença de la major curiositat de les dones.

Lot i les seues filles
Lot i les seues filles

Aleshores es van instal·lar a Sóar, una ciutat aliada de Sodoma. Poc després, Lot i les seves dues filles van marxar de Sóar i es van instal·lar a les muntanyes. Un dia, Lot es va emborratxar i les seves filles van aprofitar per mantenir relacions amb ell. Al cap de nou mesos, les dues noies van tenir fills:

Així doncs, els seus néts eren alhora els seus fills.

Profetes de l'islam en l'Alcorà
Adam Idris Nuh Hud Saleh Ibrahim Lut Ismail Is'haq Yaqub Yusuf Ayub
آدم ادريس نوح هود صالح إبراهيم لوط اسماعيل اسحاق يعقوب يوسف أيوب
(Adam) (Henoc) (Noè) (Éber) (Xèlah) (Abraham) (Lot) (Ismael) (Isaac) (Jacob) (Josep) (Job)

Shoaib Musa Harun Dhul-Kifl Daud Sulayman Ilyas Al-Yasa Yunus Zakariya Yahya Isa Muhàmmad
شعيب موسى هارون ذو الكفل داود سليمان إلياس اليسع يونس زكريا يحيى عيسى محمد
(Jetró) (Moisès) (Aaron) (Ezequiel) (David) (Salomó) (Elies) (Eliseu) (Jonàs) (Zacaries) (Joan) (Jesús) (Mahoma)
v  d  e
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Lot