[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Laia Masramon i Vendrell - Viquipèdia

Laia Masramon i Vendrell

De Viquipèdia

Laia Masramon i Vendrell (Santpedor, Bages, 1981) és una pianista catalana.

Retrat de Laia Masramon (Autor:Pep Sucarrats)
Retrat de Laia Masramon (Autor:Pep Sucarrats)

Taula de continguts

[edita] Biografia

[edita] Formació

S’inicià en la música als 6 anys amb la seva àvia M. Noguera. Als 19, obté el Títol Superior de Piano al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, estudiant amb Carles Julià (durant 10 anys) i Ramon Coll. Ocasionalment, ha rebut classes d’Alícia de Larrocha. De 2001 a 2006, ha estudiat amb Galina Eguiazarova a la “Escuela Superior de Música Reina Sofía” de Madrid, on també ha rebut classes de música de cambra de Marta Gulyas. Ha estat becada per “Juventudes Musicales de Madrid”, “AIE, Sociedad de Artistas de España”, la “Fundación Isaac Albéniz”, la “Fundació Agrupació Mútua”, la “Fundació Pere Pons” i la Generalitat de Catalunya. Ha rebut classes magistrals de Krystian Zimerman, Ferenc Rados, András Schiff, Alexander Sätz, Ralph Gothoni, André Watts, Peter Frankl, Emanuel Krasowsky, Paul Badura-Skoda, Jean-Bernard Pommier, Bruno Canino, Vitaly Margulis, Tsuyoshi Tsutsumi, José Luis García Asensio, Zakar Bron, Diemut Poppen, etc.

[edita] Trajectòria concertística i discogràfica

Va fer la seva presentació en públic als 10 anys, precedint una actuació del “Trio de Barcelona” (format per LLuís Claret, Gerard Claret i Albert Atenelle), y oferí el seu primer recital als 11. Als 15, Lawrence Foster la seleccionà per actuar com a solista amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i als 17 anys debutà al Palau de la Música Catalana (“Temporada Sinfònica de l’OBC 1998-99”), on va interpretar, conjuntament amb Jean–Bernard Pommier, el Concert per a dos pianos i orquestra BWV 1061 de J.S.Bach i, com a solista, el Concert per a piano núm. 2 en re menor, op. 40, de F. Mendelssohn. Posteriorment ha tocat amb la OBC en tres ocasions més: el 99, en gira per Euskadi, i als anys 2000 i 2006 a l’Auditori de Barcelona (“Triple” Concert de Beethoven, “Temporada Sinfònica de l’OBC 1999-2000”, i Concert de Shostakovich nº 1, “Temporada Sinfònica de l’OBC 2006-2007”). Com a solista també ha actuat, entre d’altres, amb la “Prague Philharmonie Orchestra”, i l’orquestra francesa “Musikè Ensemble”, i ha estat dirigida pels mestres James Judd, Hans Graf, Jakub Hrusa, Junichi Hirokami, Peter Csába, Jean-Bernard Pommier, Edmon Colomer, Jordi Mora, Víctor Ambroa i Francesc Guillén. En el camp de la música de cambra ha format part de diverses formacions estables i ha tocat amb músics de la talla de Christoph Richter o Hansjörg Schellenberger.

Convidada en diversos festivals internacionals (Peralada, Santander, Brussel·les “Solistes de l’Europe”, Oxford “The Oxford Philomusica International Piano Festival”, “Musikè France en Region Centre”, “Jeunes Virtuoses à Ennejma Ezzahra”, “Musikè Academy at the University of Durham” etc), ha actuat en nombrosos auditoris d’Espanya, França, Portugal, Anglaterra, Bèlgica, Tunísia i Colòmbia (Palau de la Música Catalana i Auditori de Barcelona, Auditori del CaixaForum, Auditori de Girona, “Teatro Ayala” de Bilbao, “Teatro Victoria Eugenia” de San Sebastián, “Palacio de Festivales de Cantabria” de Santander, Auditori i “Palacio de la Ópera” de Galícia, “Holywell Music Room” d’Oxford, “Abbatiale de Beaugency”, “Chateau de Chambord”, etc). Ha realitzat enregistraments per Catalunya Música, “Radio Clásica de RNE”, “Radio Classique” i les ràdios nacionals de Tunísia i Bèlgica, i en 2006 ha participat en l’enregistrament d’un CD editat per Sony España.

[edita] Reconeixements

Guardonada en concursos diversos, ha estat distinguida amb el Premi “Associació Catalana de Compositors” i el guardó “Bagencs’99” (per la “Jove Cambra de Manresa”). El 2004”, Sa Majestat la Reina Sofía li entregà els diplomes de “alumna més distinguida” tant de la Càtedra de Piano com de la Càtedra de Música de Cambra de la “Escuela Superior Reina Sofía”, i l’Ajuntament de Barcelona li concedí la Menció Especial del “Premi Ciutat de Barcelona 2004”.

[edita] Projectes

Futurs projectes inclouen diversos recitals, concerts de música de cambra amb Maurice Bourgue, Radovan Vlatkovic, Sergio Azzolini, Christoph Richter, Olga Martinova i Jean- Bernard Pommier, entre d’altres, i concerts com a solista amb la “Orquestra de Cambra de Granollers”, entre d'altres, a sales com la “Durham Town Hall” (Anglaterra), l’Auditori de Barcelona, l’Auditorio de Madrid, o la “King’s Place Concert Hall” de Londres.

[edita] Premis

  • Primer Premi del Concurs Internacional de Manresa (1994)
  • Primer Premi del Concurs Internacional de Berga (1997)
  • Premi "Associació Catalana de Compositors" (ACC) (1997)
  • Guardó "Bagencs'99" atorgat per la "Jove Cambra de Manresa" (1999)
  • Guardó Menció Especial del "Premi Ciutat de Barcelona 2004" atorgat per l'Ajuntament de Barcelona (2004)

[edita] Referències