[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Jordi Hereu i Boher - Viquipèdia

Jordi Hereu i Boher

De Viquipèdia


Jordi Hereu i Boher

Alcalde de Barcelona
Al càrrec
8 de setembre de 2006 – actualitat
Precedit per Joan Clos i Matheu
Succeït per al càrrec
Naixement 14 de juny de 1965
Barcelona (Barcelonès)
Partit polític PSC

Jordi Hereu i Boher (Barcelona, 14 de juny de 1965) és alcalde de Barcelona (2006) des que Joan Clos va ser designat Ministre d'Indústria, Turisme i Comerç del Govern Espanyol.

Taula de continguts

[edita] Biografia

Hereu és casat i té dos fills. Llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses i MBA per ESADE. Va ser membre de les associacions d'estudiants AIESEC i Empresa Joventut entre els anys 1986 i 1988. El 1991 s'incorpora com a responsable de Màrqueting a Port 2000, preparant el grup que a partir de 1992 constitueix l'empresa Centre Intermodal de Logística S.A. (CILSA), promotora de la Zona d'Activitats Logístiques del Port de Barcelona.

El 29 d'agost de 2006 va ser designat com a successor de Joan Clos al capdavant de l'alcaldia, de la qual va prendre possessió el 8 de setembre del mateix any [1]. El 27 de maig de 2007 va ser reelegit com a alcalde de la ciutat [2].

[edita] Carrera política

El 1997 es va incorporar a l'Ajuntament de Barcelona com a gerent del districte de Les Corts, responsabilitat que va exercir fins el juny de 1999, quan fou designat regidor de Les Corts per al mandat municipal 1999-2003. Posteriorment ha estat regidor del districte de Sant Andreu i regidor de Seguretat i Mobilitat, fins el mes d'abril de 2006. Des d'aquest càrrec va haver de fer front a les crítiques per part dels moviments socials[3] com a responsable del cos d'antiavalots de la Guàrdia Urbana (UPAS). La implantació de l'àrea verda d'aparcament s'ha fet sota la seva supervisió. Aquesta iniciativa ha permès implantar a Barcelona el servei de lloguer de bicicletes anomenat Bicing. És viceprimer secretari de la Comissió Executiva i d'Acció Electoral a la federació del PSC a Barcelona.

[edita] Referències

[edita] Enllaços externs

Precedit per:
Joan Clos i Matheu
Alcalde de Barcelona

2006–- actualitat
Succeït per:
continua en el càrrec