[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Inuyasha - Viquipèdia

Inuyasha

De Viquipèdia

Inuyasha (del japonès: 犬夜叉, inu "gos" i yasha "dimonis que volen a la nit" del sànscrit yaksha) és el nom d'un manga i una sèrie d'anime de Rumiko Takahashi (creadora de Lamu -Urusei Yatsura-, Maison Ikkoku i Ranma 1/2, entre altres).

Hi ha una llarga discussió sobre com s'ha d'escriure "Inuyasha" en llengües romàniques. Es veu escrit com "InuYasha", "Inuyasha", "Inu Yasha" o "Inu-Yasha". Com que el japonès no utilitza espais ni majúscules, no es pot dir que cap sigui incorrecte. És més, en la versió catalana adaptada per Televisió de Catalunya s'anomena InuYasha, mentre que en el manga editada en català per Glénat porta per títol "InuYasha" i en els títols dels capítols hi diu "Inu-Yasha".

Advertiment: A continuació, pot haver-hi informació detallada sobre l'argument. Més informació.


Taula de continguts

[edita] Resum

Inuyasha és una comèdia romàntica d'acció/aventura emmarcada dins del shōnen, amb elements del gènere de terror. La història comença a Tòquio (Japó), amb una estudiant d'institut anomenada Kagome com a protagonista, que de camí a l'institut s'apropa al pou segellat de casa seva (que és un temple shintoista). Ho fa per agafar el seu gat, en Buyo, ja que el seu germà té por d'entrar-hi. Quan s'apropa al pou, un dimoni mig dona mig centpeus l'atrapa. El dimoni diu que la Kagome posseeix l'Esfera dels quatre esperits (Shikon no Tama) i intenta agafar-la. En aquest instant, el dimoni desapareix i la Kagome es troba a l'era Sengoku del Japó. La Kagome investiga el lloc i es troba una vella sacerdotessa anomenada Kaede, que assegura que té la mateixa aparença que la Kikyō, la seva germana gran (i una poderosa sacerdotessa), que havia mort i havia estat cremada juntament amb l'esfera dels quatre esperits, emportant-se-la al més enllà. La Kaede li explica la història de com, 50 anys abans, un semidimoni (hanyō) de nom Inuyasha havia intentat robar l'esfera a la Kikyō, ferint-la de mort, però la Kikyō va aconseguir tocar-lo amb una fletxa màgica, que el va deixar inmobilitzat i inconscient i va fer que pogués recuperar l'esfera abans de morir.

Resulta que la Kagome és la reencarnació de la Kikyō;, i que té l'esfera dels quatre esperits dins el seu cos. Quan el dimoni centpeus la hi treu i se l'empassa, adquirint un gran poder, la Kagome es veu obligada a despertar l'Inuyasha per poder-lo vèncer.

Poc després de recuperar l'esfera, la tornen a perdre, i la Kagome la fa miques accidentalment quan intenta recuperar-la. Les peces es reparteixen per llocs llunyans, i la sèrie narra les aventures de l'Inuyasha i la Kagome a la recerca dels fragments de l'esfera. Mentre cerquin, trobaran nous companys que s'uniran a la seva aventura per diverses raons personals. A través de la història, els sentiments entre la Kagome i l'Inuyasha augmentaran, tot i que el romanticisme és una part secundària durant la major part de la història.

[edita] Explicació del viatge en el temps

La Kagome, viatja des del temps present, la nostra època fins cinc-cents anys en el passat. Realitza els seus viatges a través d'un pou màgic que comunica les dues èpoques i que pot travessar gràcies al seu poder espiritual. Quan realitza el primer dels seus viatges, al món de l'Inuyasha només han passat 50 anys i el món amb prou feines ha canviat.

[edita] Informació de la publicació

El manga se serialitza al Japó dins de la revista setmanal Shonen Sunday, i el primer capítol hi va aparèixer el 13 de novembre del 1996. El capítol 357 es va publicar el 14 d'abril del 2004, estant encara en producció. Cada 180 pàgines (normalment 10 capítols), se'n fa un volum en forma de "tankōbon". El volum 34, amb els capítols del 329 al 338, es va publicar l'abril del 2004.

A Espanya, la versió en castellà del manga la publica l'editorial Glénat. L'edició manté el sentit de lectura oriental (de dreta a esquerra) i les onomatopeies en japonès, tot i que les primeres pàgines de cada volum s'editen en blanc i negre (en japonès són en color). El primer volum es va publicar l'any 2002 i el número 22 el 25 de juny del 2004. El manga s'edita amb periodicitat mensual. La versió catalana es publica amb 25 volums d'endarreriment aproximadament respecte a l'espanyola, però a un preu més econòmic i amb una edició força millor.

La sèrie d'anime basada en el manga i amb el mateix nom d'Inuyasha es va estrenar el 26 d'octubre del 2000 a la televisió japonesa Yomiuri TV (YTV), a mà de l'estudi Sunrise, i va finalitzar el 17 de setembre del 2004 amb 167 capítols. A Espanya, la sèrie de televisió ha estat llicenciada per Selecta Visión, que l'ha editada en DVD. La sèrie ha estat emesa íntegrament en català per Televisió de Catalunya, i a partir de la 2a temporada, les edicions del dvd inclouen el doblatge català.

La sèrie també ha inspirat quatre pel·lícules fins ara: Inuyasha: L'amor que travessa el temps (時代を越える想い Toki wo Koeru Omoi), Inuyasha: El castell de dins el mirall (鏡の中の夢幻城 Kagami no Naka no Mugenjō), Inuyasha: L'espasa de la conquesta (天下覇道の剣 Tenka Hadō no Ken) i una quarta que encara està en producció i que s'estrenarà als cinemes japonesos el desembre del 2004.

A més, han aparegut diversos videojocs basats en la sèrie, entre els quals hi ha el joc de lluita Inu-Yasha: A Feudal Fairy Tale (per a la consola PlayStation), dos RPG (jocs de rol) per a la consola WonderSwan Color, un joc d'estratègia per a la Game Boy Advance i un RPG aparegut a la PlayStation II la tardor del 2004. En tots els casos, els jocs han estat desenvolupats per Bandai.

[edita] Personatges de la sèrie

  • Inuyasha - El protagonista masculí, un semidimoni.Molt orgullós, decidit a l'hora de lluitar, (bèstia) i tímid per el que fa l'amor i l'amistat. No es capaç de decidir entre la Kagome i la Kikyo i li costa admetre que té amics de veritat.
  • Kagome - Protagonista femenina de la sèrie. És saccerdotesa, a consequéncia de ser la rencarnacció de la Kikyo. Enamorada de l'InuYasha.
  • Shippō - Un dimoni- guineu (狐, kitsune) els pares van ser morts per dimonis. L'InuYasha els va derrotar, i ara viatja amb la tropa.
  • Miroku - Un monjo budista; pervertit i amb una maladicció d'en Naraku a la mà dreta, el forat del vent. (法師, hōshi) que s'uneix a la Kagome i l'Inuyasha."Enamorat" la Sango.
  • Sango - Una exterminadora de dimonis (退治屋, taijiya)' el germà de la qual, en Kohaku, és controlat per en Naraku. La seva ànima està molt trista. Enamorada d'en Miroku.
  • Sesshomaru- Germanastre gran de l'InuYasha. És molt poderós i de poques paraules. Al principi és mostrava pervers, però després de coneixer la Rin a tret el seu cor de bona persona. Al contrari de l'InuYasha es un dimoni.
  • Kōga - El cap de la tribu de llops dimoni. Està convençut que la Kagome l'estima i lluita amb l'Inuyasha pels seus sentiments. És un gran rival de l'InuYasha.
  • Ayame - El llop dimoni amb qui en Kōga va prometre que es casaria. El seu clan és assetjat més tard per zombis misteriosos (no passa al manga).
  • Totosai - El ferrer que va forjar la Tessaiga i la Tenseiga.
  • Myōga - Una puça que és el "criat" de l'Inuyasha.És un cagat, però es savi.
  • Jaken - Un dimoni que és el criat d'en Sesshomaru, i es bastant pallaso i somiatruites.
  • Rin - Una nena òrfena que segueix en Sesshōmaru i en Jaken.
  • Kohaku - El germà petit de la Sango, que està sota el control d'en Naraku.
  • Kikyō - La sacerdotessa (巫女, miko) morta que estimava l'Inuyasha. Va ser ressuscitada per la bruixa (鬼, oni) Urasue.La nova és molt freda, i a vegades és mostra com a aliada d'en Naraku. La seva vida gairebé acaba a les mans d'en Naraku després que la Muntanya Hakurei senfonsi, però després apareix com a Hijiri-sama (聖様, 'La seva divinitat') i és tornada a la vida per la Kagome.
  • Naraku - Un semidimoni, el dolent de la sèrie enemic de gairebé tots els personatges. Després de passar per la Muntanya Hakurei, es torna un dimoni complet, ja que és desfà de la seva part humana, que era l'Onigumo, un bandit que es va enamorar de la Kikyo.(yōkai).
    • Kagura - Una maga del vent creada com a súbdita d'en Naraku. L'odia, però està obligada a obeir-lo, ja que té la seva vida a les seves mans.
    • Kanna - Un dimoni que sembla una nena petita, però que és un súbdit d'en Naraku amb el poder de robar ànimes amb el seu mirall.
    • Goshinki - Un dimoni telepàtic, súbdit d'en Naraku, que va ser mort per l'Inuyasha. Els seus ullals es van utilitzar per crear l'espasa d'en Sesshōmaru, la Tōkijin.Va se el primer dimoni destruit per la transformació de l'InuYasha.
    • Jūromaru i Kagerōmaru - Bessons súbdits d'en Naraku que no tenen lleialtat, però que els utilitza per atacar l'Inuyasha. Els dos moren.
    • Musō - Reencarnació de l'Onigumo com a súbdit d'en Naraku. Va intentar vèncer en Naraku i alliberar-se però va ser reabsorbit.
    • Akago - Súbdit amb la forma d'un nadó que pot posseit qualsevol que tingui un cor maligne i que l'aguanti. Va ser tallat per la meitat per un sacerdot, la qual cosa va portar a la creació d'en Hakudōshi.
    • Hakudōshi - Prenent la forma d'un nen, va ser capaç de domar el yōba (cavall dimoni) Entei.Té un gran poder, i tampoc té el cor en el seu cos. Continua la recerca de l'Akago per trobar l'últim fragment de l'esfera.
  • Shichinintai (七人隊) - Els set assassins morts ressuscitats per en Naraku amb fragments de l'esfera dels quatre esperits. En Naraku els va ressuscitar per distreure el grup de l'Inuyasha prou temps per poder canviar de forma.

[edita] Objectes especials i atacs

  • Tessaiga - L'espasa de l'Inuyasha, feta a partir d'un dels ullals del seu pare. Al manga se l'anomena Tetsusaiga.
    • Kaze no Kizu (風の傷, ferida del vent): Atac especial que pot matar 100 dimonis amb un sol cop,quan veus el remolí del corrent màgic.
    • Bakuryūha (爆流破, ona tallant): L'atac definitiu de la Tessaiga, creat per un excés de força i la mescla de l'energia de l'oponent amb un "Kaze no Kizu" per crear una ona tallant contra l'oponent.
  • Tenseiga - L'espasa d'en Sesshōmaru. En lloc de matar 100 persones, les ressuscita. No pot matar gent ni dimonis.
  • Tōkijin - Espasa forjada d'un ullal d'en Goshinki. Té un poder molt fort i està feta amb la dent que va trencar la Tessaiga.
  • Esfera dels quatre esperits (四魂の玉, Shikon no Tama) - L'esfera que va fer que comencés l'aventura. A mes posseix un gran poder i fa realitat el desig que tu vulgis. Deprés de en quines mans caigi pot fer molt mal, si cau en bones, aleshores ja es pot utilitzar per fer el bé.
  • Miasma - El gas verinós d'en Naraku.
  • Shinidamachū "lladregots d'ànimes o cucs de l'ànima morta"-Els fa servir la Kikyo per recollir ànimes de les noies mortes i poder-se mantenir "viva".

[edita] Volums en català

L'editorial Glénat està publicant actualment la col·lecció sencera d'Inu Yasha en català.

  • Volum 1:
1: El jove atrapat
2: L'Inu-Yasha reviu
3: L'Esfera desitjada
4: El corb carronyer
5: La fletxa de la Kagome
6: Yura, la Titellaire
7: El pou devora-ossos
8: El retorn
  • Volum 2:
9: El cau de la Yura
10: Situació desesperada
11: Transmigració de l'ànima
12: Semidimoni
13: El rostre d'una mare
14: La dona del no-res
15: La perla negra
16: La Tessaiga
17: Transformació
18: Herència
  • Volum 3:
19: El castell encantat
20: Tsukumo el gripau
21: Consciència residual
22: Per la vida del senyor
23: La màscara de la carn
24: Un cos trencat
25: La màscara carnívora
26: T'ajudaré amb una condició
27: Partida per la meitat
28: Foc follet
  • Volum 4:
29: Els germans Raijû
30: L'estimada 23
31: El pla de la Kagome
32: Ingestió de poder espiritual
33: La beina
34: La crida de la beina
35: Un petit esperit maligne
36: Fins que no obri els ulls
37: A l'infern
38: Amansir les ànimes
  • Volum 5:
39: Els dimonis aranya
40: Lluna nova
41: La teranyina
42: A l'interior de la barrera
43: Torna, Inu-yasha!
44: On són els fragments?
45: Fang i ossos
46: La carcassa
47: Rebuig
48: Traïció
  • Volum 6:
49: Rancor
50: Una ànima esquinçada
51: Un bonze bandarra
52: El fragment robat
53: Vòrtex
54: La mà gèlida
55: Ogres amb quimono
56: Manopulant els ogres
57: El somni del pintor
58: Tinta bruta
  • Volum 7:
59: Braç substitutori
60: La força de la Tessaiga
61: Saimyôshô
62: Objectiu: el braç
63: Recuperació
64: El comiat
65: L'Onigumo
66: Ratres d'energia demoníaca
67: Dues èpoques
68: Camp espiritual esquinçat
  • Volum 8:
69: Presència
70: Retrobament
71: Naraku
72: Senyal
73: Ànimes ascendents
74: Ànimes insalvables
75: La barrera espiritual de la Kikyô
76: L'olor de la mort
77: La veu de la Kagome
78: Una olor tendra
  • Volum 9:
79: Fruites de testa
80: Jardí en miniatura
81: Llum a l'estómac
82: La cuina d'en Tôkajin
83: Ka poció de l'ermità
84: Metamorfosi en arc
85: La personalitat de l'Inu-yasha
86: L'exterminadora
87: Parany
88: A l'interior del fort
  • Volum 10:
89: La mòmia
90: Venjança
91: Sospites
92: L'ardit
93: El ninot
94: El naixement de l'Esfera
95: Suijin, el déu aquàtic
96: El trident aquàtic
97: El trident sagrat
98: La veritable cara de déu
  • Volum 11:
89: Tornado
90: La desfeta de la serp
91: La ferida del vòrtex
92: El temple d'en Mushin
93: El rescat d'en Miroku
94: cucs nalignes
95: La vida d'en Miroku
96: En Kohaku
97: La vida d'en Kohaku
98: La traïció de la Sango
  • Volum 12:
99: El castell d'en Naraku
100: Metzina
101: Purificació
102: En Jinenji
103: L'atac
104: Els sentiments del semidimoni
105: El meu lloc
106: La mina del mal
107: Clímax
108: Kodoku
  • Volum 13:
109: La fletxa de la Kikyô
110: El destí del kodoku
111: La Kikyô, presonera
112: Morts virtuals
113: Instints assassins
114: Què és en Naraku?
115: En Tôtösai
116: La Tenseiga
117: La "ferida del vent"
118: Trajectòria invisible
  • Volum 14: en preparació

[edita] Cançons

  • Openings (inici)
    1. "Change the World" (Canviarem el món) de V6 (capítols 1-34) (ending al capítol 148)
    2. "I Am" ( Jo sóc) de hitomi (capítols 35-64)
    3. "Owari nai Yume" (終わりない夢, "Somni sense final") de Nanase Aikawa (相川七瀬) (capítols 65-95)
    4. "Grip!" (Aferrament) d'Every Little Thing (capítols 96-127)
    5. "One day, One Dream" (Un dia, un somni) de Tackey & Tsubasa (タッキー&翼) (capítols 128-153)
    6. "Angelus" (アンジェラス) de Hitomi Shimatani (島谷ひとみ) (capítols 154-169)
  • Endings (final)
    1. "My Will" (El meu desig) de dream (capítols 1-20, 167)
    2. "Fukai Mori" (深い森, "Bosc profund") de Do As Infinity (capítols 21-41)
    3. "Dearest" (Estimadíssim) d'Ayumi Hamasaki (浜崎あゆみ) (capítols 42-60)
    4. "Every Heart ~ Minna no Kimochi" (ミンナノキモチ, "Cada cor") de BoA (grup musical) (capítols 61-85)
    5. "Shinjitsu no Uta" (真実の詩, "Cançó de la veritat") de Do As Infinity (capítols 86-108)
    6. "Itazura na Kiss" (悪戯なKiss, "Petó entremaliat") de day after tomorrow (capítols 109-127)
    7. "Come" (Vine) de Namie Amuro (安室奈美恵) (capítols 128-146)
    8. "Brand New World" (Un nou món) de V6 (eps. 149-165)
  • Pel·lícules
    1. Toki wo koeru omoi (時代ときを越える想い, L'amor que travessa el temps)
      • Ending: "No More Words" (No més paraules) d'Ayumi Hamasaki (浜崎あゆみ)
    2. Kagami no Naka no Mugenjō (鏡の中の夢幻城, El castell de dins el mirall)
      • Tema: "Ai No Uta" (愛の謳, "Cançó de l'amor") d'Every Little Thing
      • Ending: "Yura Yura" (ゆらゆら, "Balanceig") d'Every Little Thing
    3. Tenka hadō no ken (天下覇道の剣, L'espasa de la conquesta)
      • Ending: "Four Seasons" (Quatre estacions) de Namie Amuro (安室奈美恵)
    4. Guren no Hōraijima ( 映画犬夜叉 紅蓮の蓬莱島, Foc en la illa mística )
      • Ending: "Rakuen" (楽園 , Paradís) de 'Do as Infinity'

[edita] Seiyū/Actors de doblatge

Japonès / Català

  • Inuyasha - Kappei Yamaguchi / Aleix Estadella
  • Sesshōmaru - Ken Narita / Carles Di Blasi
  • Kikyō - Noriko Hidaka / Isabel Valls
  • Kagome Higurashi - Satsuki Yukino / Gemma Ibáñez
  • Miroku - Kōji Tsujitani / Claudi Domingo
  • Sango - Hōko Kuwashima / Joël Mulachs
  • Shippō - Kumiko Watanabe / Geni Rey
  • Naraku - Tomoyuki Morikawa / Àlex Messeguer i Santi Lorenz
  • Myōga - Kenichi Ogata / Jordi Vila
  • Jaken - Yūichi Nagashima / Enric Isasi-Isasmendi
  • Kaede - Hisako Kyōda / Esperança Domènech

[edita] Enllaços externs