[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Kitsune - Viquipèdia

Kitsune

De Viquipèdia

Icona de copyedit
Nota: L'article necessita algunes millores en el seu format:
(Cal retirar la plantilla un cop millorat l'article)
Pot necessitar retocs en; negretes, enllaços, capçaleres, imatges, categories, interwikis, ...

El nom de Kitsune (en japonès 狐) significa llop. Al Japó hi ha dos tipus de llops: el llop vermell del Japó (Honde Kitsune) a l´illa de Honshü i el llop de Hokkaido a l´illa del mateix nom. A la mitologia japonesa, aquest animals són considerats youkai o dimonis.

[edita] Mitologia

A la mitologia japonesa es creia que aquests animals posseïen una gran intel·ligència, vivien durant molt de temps i tenien poders màgics. El principal d´aquests poders era el de canviar de forma adquirint aparença humana; es deia que un llop començava a fer això quan es feia gran (segons algunes tradicions cent anys, segons unes altres 50). Les kitsune prenien diferents aspectes segons l´ocasió: a vegades eren una dona molt bella, a vegades una dolça noieta, però mai una vella. Alguns diuen que també podien prendre altres formes (a part de l´humana) com per exemple, la d´un arbre altísim o la d´una segona lluna al cel.

Altres poders que se´ls hi atribuïen eren el de la possessió o exorcisme, la capacitat de treure foc per la boca, l´habilitat de poder entrar en els somnis i la de crear complexes il·lusions que semblessin reals.

En ocasions també són descrites com a vampirs que es nodrien de la vida o ànima dels humans, generalment a través del contacte sexual.

També se les representa com a una esfera rodona o amb forma de pera. Es deia que les kitsunes dipositaven part de la seva màgia en aquestes esferes al canviar de forma, i que si un home atrapava una d´aquestes esferes, podia obligar a la kitsune a ajudar-lo en el que volgués. Si la kitsune es nega a ajudar-lo o incompleix la seva promesa, el seu poder i el seu rang disminueixen.