[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Estrella de França i Alemanya - Viquipèdia

Estrella de França i Alemanya

De Viquipèdia

Estrella de França i Alemanya
Insígnia
Galó

L’Estrella de França i Alemanya (anglès:France and Germany Star) era una medalla de campanya del Regne Unit i de la Commonwealth, atorgada per servei durant la Segona Guerra Mundial.

Era atorgada pel servei operatiu a França, Bèlgica, Holanda o Alemanya des del 6 de juny de 1944 i fins el 8 de maig de 1945.

El personal de la Royal Navy i la Marina Mercant no tenien qualificació temporal. La zona de servei que qualificava era en servei directe per les operaciones terrestres a França, Bèlgica, Holanda, Alemanya i al Mar del Nord. El personal de terra estava subjecte a les mateixes condicions que l’Exèrcit.

El personal de la RAF havia de prendre part en una sortida operativa sobre Europa entre el 6 de juny de 1944 i el 8 de maig de 1945 (sempre i quan no sortissin de bases a la Mediterrània)

El personal de l'Exèrcit que participà en la conquesta d'Àustria no qualificava per aquesta medalla, sinó que per l'Estrella d'Itàlia.

L’estrella és immediatament concedida si el període de servei acaba per mort, invalidesa o ferides. La concessió d’una distinció al valor o per la Menció als Despatxos també atorga l’estrella de manera immediata.

[edita] Descripció

Una estrella de bronze de 6 puntes de 44mm de alt i 38mm de ample. A l’anvers hi ha un medalló al mig amb el monograma GRI/VI (de Jordi VI, amb una corona a la part superior i la inscripció THE FRANCE AND GERMANY STAR a la part inferior. El revers es plano.

Penja d’un galó de barres iguals en blau, blanc, vermell, blanc i blau. Els colors són els de la Gran Bretanya, així com els de França i Holanda, però no els de Bèlgica (negre-groc-vermell) Una roseta sobre el galó indica la posesió de la barra.

[edita] Barres

Aquells que haguessin rebut l’Estrella de l’Atlàntic o l’Estrella de les Tripulacions Aèries d'Europa rebien una barra per l’Estrella de França i Alemanya.

En cas contrari, els posseïdors de l’Estrella de França i Alemanya rebien una barra de l’Atlàntic.

No existia una barra per a les tripulacions aèreas, donat que aquesta no es podia atorgar pel servei posterior al 5 de juny de 1944.

Les possibles combinacions entre les Estrelles de l'Atlàntic, Tripulacions Aèries d'Europa i França i Alemanya són:

  • Estrella de Tripulació Aèria d'Europa amb Barra de França i Alemanya
  • Estrella de Tripulació Aèria d'Europa amb Barra de l'Atlàntic
  • Estrella de l'Atlàntic amb Barra de Tripulació Aèria d'Europa
  • Estrella de l'Atlàntic amb Barra de França i Alemanya
  • Estrella de França i Alemanya amb Barra de l’Atlàntic

Només es podien rebre les dues primeres, i donat que les dates no concordàven, no es podía tenir una Estrella de Tripulació Aèria sobre Europa i una Estrella de França i Alemanya

[edita] Veure també