[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Estrella de l'Atlàntic - Viquipèdia

Estrella de l'Atlàntic

De Viquipèdia

Estrella de l'Atlàntic
Insígnia
Galó

L’Estrella de l’Atlàntic (Atlantic Star) era una medalla de campanya del Regne Unit i de la Commonwealth, atorgada per servei durant la Segona Guerra Mundial.

Era atorgada per 6 mesos de servei a bord a l’Atlàntic o en aigües territorials en un període compres entre el 3 de setembre de 1939 i el 8 de maig de 1945. Les tripulacions aèries precisaven completar un vol operatiu contra l’enemic al mar. S’havia de posseir l’Estrella de 1939-45 abans de començar a comptar per obtenir l’Estrella de l’Atlàntic, per tant el període realment necessari per obtenir-la era de 12 mesos.

El personal de la Marina Mercant també era apte per a la distinció. Se li requeria haver servit en aigües territorials atlàntiques, als combois cap a la Unió Soviètica o a les aigües de l’Atlàntic Sud.

L’estrella és immediatament concedida si el període de servei acaba per mort, invalidesa o ferides. La concessió d’una distinció al valor o per la Menció als Despatxos també atorga l’estrella de manera immediata.

[edita] Descripció

  • Una estrella de 6 puntes de coure amb una alçada màxima de 44mm i una amplada màxima de 38mm.
  • A l’anvers apareix el monograma reial del Rei Jordi VI, amb una corona imperial a la part superior. Al voltant del monograma apareix un anell amb la inscripció “THE ATLANTIC STAR” (L’Estrella de l’Atlàntic). El revers es llis (tot i que les estrelles concedides a personal australià i sudafricà llueixen el nom del receptor).
  • Penja d’una cinta amb 3 barres de colors blau, blanc i verd mar. El blau i el verd es degraden fins arribar al blanc central, i representa els colors de l’oceà Atlàntic. La cinta va ser dissenyada pel Rei Jordi VI.

[edita] Barres

Les regulacions només permeten lluir una barra amb l’estrella. Quan només es llueix el galó, una roseta de plata indica la concessió d’un abarra.

[edita] Veure també