[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Estrella de Birmània - Viquipèdia

Estrella de Birmània

De Viquipèdia

Estrella de Birmània
Insígnia
Galó

L'Estrella de Birmània' era una medalla de campanya de la Gran Bretanya i la Commonwealth, atorgada pel servei a la II Guerra Mundial.

Era atorgada pel servei a Birmània des de l'11 de desembre de 1941,incloent el servei a Bengala o Assam entre l’1 de maig de 1942 i el 31 de desembre de 1943; i des de l’1 de gener a aquestes zones de Bengala o Assam oriental del Brahmapura; i el servei a Xina i Malàisia des del 16 de febrer de 1942 i fins al 2 de setembre de 1945.

El personal de la Royal Navy i de la Marina Mercant optaven a ella pel servei a la zona restringida de la Bahia de Bengala, incloent una línia des del punt més meridional de Ceilan fins a una distància de 300 milles al sud, i fins a un punt a 300 milles a l’oest de la punta meridional de Sumatra, i seguint a l’est cap a la costa occidental de l’estret de Sumatra, incloent els Estrets de Malaca.

El personal aeri de la RAF havia de fer una sortida operativa.

El personal de terra de la RAF tenia les mateixes disposicions que el personal de l'Exèrcit.

Abans de que es pogués comptar el plaç de termini per obtenir l’Estrella de Birmània s’havien d’haver acomplit els 6 mesos de servei necessaris per obtenir la Medalla de la Guerra 1939-1945. Aquesta restricció no comptava pel personal que es va incorporar al servei durant els darrers 6 mesos, amb tal que no entressin a un altre servei operatiu.

[edita] Descripció

Una estrella de bronze de 6 puntes amb el monograma reial “GRI VI” al centre amb una corona al damunt. Al voltant hi ha un anell amb la inscripció “THE BURMA STAR” a la part inferior. El revers és pla.

Penja d’un galó amb 3 franges iguals en blau fosc (las forces britàniques), vermella (les forces de la Commonwealth) y blau fosc. Les franges blau fosc tenen una franja taronja al mig (el Sol)

[edita] Barres

S’atorgaba la barra “Pacífic” a tots aquells que, qualificats per a l’Estrella del Pacífic, però que ja havien estat condecorats amb l’Estrella de Birmània. En tals casos, es lluïa una roseta al galó.

[edita] Veure també