[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Estrella de 1939-45 - Viquipèdia

Estrella de 1939-45

De Viquipèdia

Estrella de 1939-45
Estrella de 1939-45

La Estrella de 1939-45 (angles: 1939/45 Star) era una medalla de campanya de la Commonwealth, atorgada pel servei durant la Segona Guerra Mundial. Es concedia pel servei operatiu entre el 3 de setembre de 1939 i el 2 de setembre de 1945 a:

  • Personal de l'exèrcit que completessin 6 mesos de servei en un comandament operatiu. Les tropes paracaigudistes qualificaven si havien participat en alguna operació paracaigudista i havien completat 2 mesos de servei en una unitat plenament operativa
  • Personal de la Força Aèria que participés en operacions contra l'enemic durant 2 mesos. El personal no de vol havia de completar 6 mesos de servei en un comandament operatiu.
  • El personal naval qualificava si completaven 6 mesos de servei, i si es feia al menys 1 viatge en una zona operativa.

La medalla es concedia immediatament en cas de mort, invalidesa o ferides. La concessió d'una medalla per valentia o per ser Mencionat als Despatxos també atorgaven immediatament la condecoració.

[edita] Disseny

  • Una estrella de 6 puntes, amb una alçada màxima de 44mm i una amplada màxima de 38
  • A l'anvers apareix el monograma reial, amb una corona al damunt. El monograma està envoltat per una cinta amb la inscripció "The 1939-45 Star"
  • El revers és llis, amb el nom gravat només pels australians i sudafricans
  • El galó té 3 franges verticals en blau fosc, vermell i blau clar. El blau fosc representa la Royal Navy i la Marina Mercant, la franja vermella l'Exèrcit i la franja blau cel és per la RAF. El galó d'aquesta medalla, a l'igual que els de les altres estrelles de la Segona Guerra Mundial, va ser dissenyat pel rei Jordi VI, amb les 3 franges iguals representant la igual contribució de les 3 branques de les Forces Armades a la victòria.

[edita] Barra

  • Batalla d’Anglaterra
10 de juliol - 31 d'octubre de 1940. Als aviadors involucrats a la Batalla d'Anglaterra, se’ls atorgà la barra “Batalla d'Anglaterra”, que es representava amb una roseta platejada a sobre el galó.

[edita] Veure també