[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Royal Navy - Viquipèdia

Royal Navy

De Viquipèdia

Senyera de la Royal Navy
Senyera de la Royal Navy

La Royal Navy (Marina Reial) del Regne Unit és el servei militar britànic més antic (i antigament se'l coneixia com el Servei Superior). Des d'inicis del segle XVIII i fins a mitjans del segle XX va ser la major i més poderosa marina del món, jugant un paper clau en l'establiment de l'Imperi Britànic com a potència dominant durant el segle XIX i inicis del XX. Durant la Segona Guerra Mundial tenia unes 900 naus de totes classes operant. Durant la Guerra Freda, va ser transformada principalment en una força antisubmarina, a la recerca dels submarins soviètics, principalment actius a l'Espai GIUK. Amb la desaparició de la Unió Soviètica, el seu paper pel segle XXI torna a enfocar-se cap a les operacions d'expedició global.

La Royal Navy és la segona marina del món en termes de desplaçament combinat de la seva flota, després de la dels Estats Units. Actualment hi ha 91 vaixells armats a la Royal Navy, incloent als portaavions, submarins nuclears, i patrullers. També hi ha els vaixells de suport de la Reial Flota Auxiliar. La capacitat de la Royal Navy per projectar-se per tot el món està considerada la segona del món, només darrera de la US Navy. Tanmateix la Royal Navy està considerada la segona major flota de portaavions del món, amb 2 portaavions en servei i 2 més en projecte.

La Royal Navy és un component constituent del Servei Naval, que també compren als Marines Reials, la Real Flota Auxiliar, la Reial Reserva Naval i la Reserva dels Marines Reials. Aproximadament té uns 37.500 membres, 6.000 dels quals formen part dels Marines Reials.