[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Óssa Menor - Viquipèdia

Óssa Menor

De Viquipèdia

Ursa minor

Ursa minor

clicau per engrandir la imatge

Abreviatura UMi
Genitiu Ursae Minoris
Simbologia L'Óssa menor
Ascensió recta 15 h
Declinació +75°
Àrea 256 graus quadrats
Posició 56
Nombre d'estrelles
(magnitud < 3)
2
Estrella més brillant Polaris (α UMi)
(Magnitud aparent 2,02)
Meteors

Úrsides

Constel·lacions
amb què limita

Dragó
Camelopardalis
Cefeu

Visible a latituds entre +90° i −10°
Durant Juny es dóna la millor visibilitat

L'Óssa Menor (en llatí Ursa Minor) és una de les constel·lacions més conegudes de l'hemisferi nord. Consta de set estrelles amb la forma de carro; quatre d'elles formarien el que és la part profunda del carro i les altres tres serien el que és el mànec del carro.


L'element més conegut de l'Óssa Menor és l'estrella Polar, la qual es troba situada en la prolongació de l'eix de la terra, assenyalant el pol nord geogràfic, pel que ha estat emprat per navegants com punt de referència en les seves travessies. A part de l'estrella Polar, l'Óssa Menor manca d'elements d'interès per a l'afeccionat a l'astronomia.


Donada la seva ubicació, l'Óssa Menor només es pot veure en l'hemisferi nord, però a canvi, en aquest hemisferi es veu tot l'any. Juntament amb la seva companya l'Óssa Major, és un dels elements més característics del firmament de l'hemisferi nord.


Aquest article sobre astronomia és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.


A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Óssa Menor