[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Vescomtat de Cabrera - Viquipèdia

Vescomtat de Cabrera

De Viquipèdia

El vescomtat de Cabrera fou un llinatge vescomtal del Principat de Catalunya que prové originàriament del castell de Cabrera, avui desaparegut i que estava situat a l'Esquirol, al Cabrerès (Osona). Va perdurar fins al segle XIX. Geogràficament s'estenia per una bona part de l'actual comarca de la Selva, l'Alt Maresme, l'extrem est del Vallès Oriental i el Collsacabra, a Osona.

El vescomtat de Bas passà als Cabrera per herència l'any 1335, i comprenia la Vall d'en Bas i Riudaura, a la Garrotxa. El comtat d'Osona, que comprenia la plana de Vic, fou donat pel rei Pere III a Bernat III de Cabrera.

El primer senyor documentat del castell és Gausfred de Cabrera l'any 1002. El seu fill Guerau I de Cabrera es va casar amb Ermessenda de Montsoriu, filla del vescomte de Girona Amat de Montsoriu, amb què el vescomtat de Girona passava a vincular-se al llinatge dels Cabrera. A partir d'aquest moment aquest vescomte es titulà de Cabrera, i alguna vegada vescomte de Montsoriu.

També van donar una dinastia al comtat de Mòdica, al vescomtat d'Àger i al comtat d'Urgell. La família heretava el comtat d'Urgell després de la mort d'Aurembiaix comtessa d'Urgell el 1231, fins al seu retorn al casal de Barcelona el 1314.

[edita] Llista de vescomtes

....

  • Enríquez de Cabrera nebot del marit de l'anterior
  • Luis Enríquez de Cabrera