[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Plataforma per Catalunya - Viquipèdia

Plataforma per Catalunya

De Viquipèdia

Important: Aquesta pàgina és sospitosa de no respectar la neutralitat del punt de vista. Fins a la desaparició d'aquest advertiment, el seu contingut no ha de ser considerat objectiu. Vegeu la pàgina de discussió per a una major informació.

Plataforma per Catalunya (PxC) és un grup polític populista català d'ultradreta, tot i que diu rebutjar els conceptes ideològics de dreta i esquerra però, no obstant això, manté estrets vincles amb el Moviment Patriòtic Català (molts militants de la PxC són també membres del MPC), que malgrat el seu nom és de tarannà reaccionari i té com a idea central el manteniment de la unitat d'Espanya. El seu discurs se sosté en un major control de la immigració, l'aplicació de "tolerància zero" davant la delinqüència i el terrorisme, la defensa dels valors tradicionals de la família i la protecció del medi ambient.

A les eleccions municipals de 2003 aconseguí un 10% de vots a la ciutat de Vic (de 35.000 habitants), d'on és natural el seu president Josep Anglada excandidat del Frente Nacional (partit de l'exfranquista Blas Piñar) a les eleccions Europees de 1989 [1]. A les penúltimes eleccions autonòmiques de novembre de 2003, les primeres en què participava PxC, arribà a reunir quasi 5.000 vots a tot Catalunya.

Després de la seva fundació PxC va impulsar en altres comunitats autònomes espanyoles grups similars dels quals PxC era el referent. Varen estar en funcionament la Plataforma por Madrid (PxM), la Plataforma por Castilla y León (PxCL) i la Plataforma per la Comunitat Valenciana (PxCV). Avui no es coneix cap activitat d'aquestes plataformes. Sols se coneix una sentencia que obliga a PxC, a pagar 28.597 euros a tres treballadors que PxC tenia contractats a la seu a Madrid.

Més tard va trencar vincles amb aquests partits davant de la seva manca de posició davant de l'estatut de Catalunya que els altres partits rebutgen frontalment.

Taula de continguts

[edita] Eleccions municipals 2007

PxC es va presentar a força punts de la Catalunya Central. En concret, va presentar 16 candidatures a Barcelona (Vic, Manlleu, Torelló, Sant Quirze de Besora, Gurb, Taradell, Hostalets de Balenyà, Sant Sadurní d’Osormort, Roda, Barcelona, Esplugues de Llobregat, Mataró, Malgrat de Mar, Vilafranca del Penedès, Capellades i Manresa), vuit a Tarragona (El Vendrell, Calafell, Albiñana, Santa Oliva, Valls, Amposta, Falset i Bellvei), 16 a Lleida (Cervera, Tora, Preixiana, Ribera de Ondara, Tarrès, Granyenella, Granyenella de Segarra, Massoteres, La Molosa, Montornès de Segarra, Guissona, Tàrrega, Sant Martí de Riucurb, Verdú i Lleida) i una a Girona (Olot). Va obtenir 12.425 vots i 17 regidors, doblant amb escreix els resultats de les eleccions el 2003 [2]. Actualment, la PxC té regidors a nou localitats catalanes: Vic, Cervera, Manlleu, el Vendrell, Roda de Ter, Manresa, Tàrrega, Sant Martí de Riucorb i Olot. A Vic i a Cervera és la segona força més votada, i té presència als consells comarcals de La Segarra, del Baix Penedès i d'Osona

[edita] Escisió a PxC

En setembre del 2007, els quatre regidors de PxC a la provincia de Lleida deixen el partit. L'escisió es formalita el passat 31 d'agost. I entre els motius nombrats per Mateu Figuerola, ex-vice-president de PxC i responsable provincial de Lleida, están el "personalisme malaltís" d'Anglada al davant la plataforma i les discrepàncies en la seva línea ideològica. "Ell està situat a l'extrema dreta, i nosaltres volem ésser més lliberals i tolerants". Figuerola critica a Anglada per la forma de portar l'afer de la demanda judicial presentada per ex-treballadors de Plataforma por Madrid (PxM), la versió madrilenya del partit que mai ha anat a cap eleccions. Aquests regidors han impulsat el nou Partit per Catalunya(PxCat).

[edita] Enllaços relacionats

[edita] Referències