[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Terrorisme - Viquipèdia

Terrorisme

De Viquipèdia

Important: Aquesta pàgina és sospitosa de no respectar la neutralitat del punt de vista. Fins a la desaparició d'aquest advertiment, el seu contingut no ha de ser considerat objectiu. Vegeu la pàgina de discussió per a una major informació.


Aquest article és un candidat per a la «contribució de la quinzena».
Vegeu la candidatura per apuntar-vos com a voluntari o per discutir-hi sobre el tema.
Restes de les Torres Besones destruïdes per l'atemptat de l'11 de setembre de 2001.
Restes de les Torres Besones destruïdes per l'atemptat de l'11 de setembre de 2001.

El terrorisme és la utilització del terror amb finalitats polítiques, religioses i socials en general. És a dir, el xantatge contra la classe política, un grup religiós o al conjunt de la societat. Les accions terroristes poden consistir en atemptats contra béns o persones, segrestos, etc. En general hom considera el terrorisme un fet execrable.

No tota acció violenta és considerada terrorisme. Quan l'objectiu d'aquesta n'és l'obtenció d'una victòria militar, es xerra de lluita armada, mentre quan s'apunta expressament a objectius civils és un atemptat terrorista. Però una diferencia tan clara conceptualment, a la pràctica és difícil de delimitar.

Per això, la utilització del terme terrorisme sol ser polèmica. Molts dels grups considerats habitualment com a terroristes s'autodefineixen com a exèrcits, grups d'alliberament popular, etc. D'altra banda, molts governs, sobretot dictadures, utilitzen el terme terrorisme o terrorista per atacar i desprestigiar organitzacions o persones contràries al govern o la seva ideologia.

De vegades també s'utilitza el terme terrorisme d'estat en casos de violacions flagrants dels drets humans per part del govern d'un estat, sobretot en el cas de la utilització de grups paramilitars o forces irregulars en la persecució de determinats grups ètnics, socials o ideològics.

Taula de continguts

[edita] Organitzacions terroristes cèlebres

[edita] Catalunya

[edita] Món

[edita] Vegeu també