[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Fullmetal Alchemist - Viquipèdia

Fullmetal Alchemist

De Viquipèdia

Fullmetal alchemist (鋼の錬金術師, Hagane no Renkinjutsushi, literalment "L'alquimista d'acer") és un manga creat per en Arakawa Hiromu, i publicat per primer cop per Square Enix en la revista antològica Shônen Gangan. L'any 2004 va començar l'emissió de l'anime al Japó, constant aquest de 51 episodis. Degut al seu gran èxit, un any després, un cop acabada la sèrie, es va emetre la pel·lícula Fullmetal alchemist: Conqueror of Shambala.

A més a més, existeixen quatre videojocs per a la consola PlayStation 2, dos per a la Game Boy Advance, i un per a la Nintendo DS. Als Estats Units, la sèrie va ser llicenciada per Funimation, i s'està emetent pel canal Cartoon Network. A Espanya i Catalunya, ha sigut llicenciada per l'empresa Panini.


Taula de continguts

[edita] Argument

Advertiment: A continuació, pot haver-hi informació detallada sobre l'argument. Més informació.

La història se situa a la primera dècada del segle XX, en una realitat molt semblanta a la nostra, però en la qual l'alquímia és ampliament practicada i tractada com una ciència i, en conseqüencia, obeeix els seus principis. El principal principi rector de l'alquímia és el Principi de l'intercanvi equivalent que diu que l'home no pot obtenir res sense donar res a canvi. Per crear quelcom, s'ha de presentar una altra cosa que tingui el mateix valor.

Trisha, la mare de l'Edward (Ed) i l'Alphonse (Al) mor quan ambdós eren nens. Com que tots dos tenen un talent innat per l'alquímia, decideixen provar de ressucitar-la tot fent servir l'anomenada alquímia humana. Aquest tipus d'alquímia es totalment prohibida degut a la seva alta perillositat, però tots dos decideixen correr el risc. Malauradament per ells, fallen en l'intent i tots dos paguen un preu enorme per la seva gossadia: l'Ed perd la seva cama esquerra i l'Al el seu cos. Per evitar que el seu germà desaparegui completament, l'Ed no té més remei que segellar l'ànima de l'Al en una armadura gegantina, encara que això li costa perdre també el seu braç dret.

Gràcies a les habilitats de la seva amiga Winry Rockbell, pot implantar-l'hi un braç i una cama mecaniques, amb les quals es guanyara, més endavant, el sobrenom de l'alquimista d'acer. A més rep la visita del llavors tinent coronel Roy Mustang que l'hi ofereix convertir-se en un alquimista nacional, un grup d'élit dins de la casta militar.

Així comencen les aventures de tots dos germans per trobar la Pedra Filosofal, una misteriosa gema que te el poder d'amplificar de manera il·limitada els poders de l'alquimista que l'utilitza i, a més a més, l'hi permet saltar-se el principi de l'intercanvi equivalent. Tot això dins del marc geogràfic de les terres de la frontera est, un lloc convulsionat per les continues rebelions i els horrors de les guerres.

[edita] L'alquímia

Al contrari que l'alquímia tradicional, l'alquímia dins de Fullmetal alchemist és una ciència que es regeix pels preceptes del mètode científic.

L'alquímia consisteix, de manera molt simple, en un proces en que s'han de fer tres passes:

  1. Anàlisi, a on l'alquimista ha d'entendre l'estructura i propietats de la substancia que vol transmutar.
  2. Destrucció o descomposició, a on l'alquimista ha de trencar la substancia en els seus elements primaris.
  3. Reconstrucció o recomposició, a on l'alquimista ha de tornar a construir la substancia en una altra forma o la mateixa però amb altres característiques.

Tots els alquimistes han de fer cas d'una serie de principis que regeix l'alquímia, sent el principal ell principi de l'intercanvi equivalent. Aquest principi diu que l'home no pot obtenir res sense donar res a canvi. Per crear quelcom, s'ha de presentar una altra cosa que tingui el mateix valor.

Per realitzar tot el procés els alquimistes de la sèrie necessiten els anomenats Cercles de Transmutació. Hi ha diferents cercles amb diferents funcions cadascun com per exemple el que utilitza Roy Mustang per crear foc o els que té dibuixat a les mans l'Alquimista Carmesí per fer explotar les coses. També es pot donar el cas que l'alquimista no necessiti fer el cercle de transmutació com en el cas de l'Alquimista d'Acer, Edward Elric. Aquesta habilitat només s'assoleix si es veu la porta i això implica una transmutació humana, prohibida a tot arreu.

[edita] Altres animacions

[edita] OVAs

Fullmetal Alchemist compta amb quatre petits OVAs de curta duració, les quals es van llençar en un DVD anomenat Premium Collection que són:

  • Hagaren OVA #1 (State Alchemists vs. Seven Homunculi): en aquest ova de 10 minuts l'Ed, l'Al, en Mustang i d'altres alquimistes s'enfrenten a tots els homúnculs al mateix temps en una realitat alternativa.
  • Hagaren OVA #2 (Jissha-hen/Live Action): En aquest OVA surt l'Al en l'armadura buscant l'Ed pel Japó i arriba fins l'Estudi BONES, on no pot entrar perquè és massa gran i xoca amb la porta.
  • Hagaren OVA #3 (Enkai-hen/Festa): Curt d'humor de 6 minuts i dibuixat a l'estil super deformed on hi surten tots els personatges de la sèrie (inclosos enemics) celebrant una festa, com si fossin actors reals un cop acabat el rodatge de la pel·lícula Conquistador de Shamballa.
  • Hagaren OVA #4 (Kodomo-hen/Nens): Petit curt de 3 minuts que ens mostra que l'Edward compleix 100 anys l'any 2005 en el món real (específicament Japó). Hi surt una foto de l'Al al seu costat, i els nens esmenten que li porten un regalo de l'avi Alphonse. Els nens, descendents dels Elric, tenen el mateix aspecte que ells de joves i la Winry. Aquest curt seria la confirmació que els germans no tornen al seu món mai més.

[edita] Especials

  • Reflections: Explica el viatge dels germans Elric en la recerca de la Pedra Filosofal i els seus encontres amb els homúnculs. Inclou tots els openings i endings de la sèrie sense crèdits. És un resum de la sèrie que inclou diàlegs nous i dura 65 minuts. Revela dades que no es van donar a conéixer en els capítols. Es va fer per que la gent recordés el més important de la sèrie abans de veure la pel·lícula, i es va estrenar en el Festival de Hagaren que es va realitzar a Osaka i a Tòquio el desembre del 2004.

[edita] Personatges

[edita] Principals

[edita] Militars

  • King Bradley
  • General Basque Gran
  • Coronel Roy Mustang
  • Tinent Coronel Maes Hughes
  • Major Alex Louis Armstrong
  • Tinent Riza Hawkeye
  • Tinent Maria Ross

[edita] Altres personatges

[edita] Música

[edita] Cançons d'inici

  1. Melissa de Porno Graffitti (episodis 1 a 13)
  2. Ready Steady Go de L'Arc-en-Ciel (episodis 14 a 25)
  3. Undo de Cool Joke (episodis 26 a 41))
  4. Rewrite de Yellow Generation (episodis 42 a 51)

[edita] Cançons finals

  1. Kesenai tsumi (Pecat inesborrable) de Kitade Nana (episodis 1 a 13)
  2. Tobira no mukō e (Cap a l'altre costat de la porta) de Yellow Generation (episodis 14 a 24)
  3. Motherland de Crystal Kay (episodis 26 a 41)
  4. I will... de Sowelu (episodis 42 a 50)
  • Els episodis 25 i 51 no tenen cap cançó final.