[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Francesc de Valls i Freixa - Viquipèdia

Francesc de Valls i Freixa

De Viquipèdia

Francesc de Valls i Freixa
117è President de la Generalitat de Catalunya
1704 - 1705
Nascut Desconeguda
Desconeguda
Mort 26 de setembre 1705
Barcelona
Càrrec eclesiàstic Cambrer del monestir de Sant Pere de Camprodon

Francesc de Valls (? - 26 de setembre, 1705) era cambrer del monestir de Sant Pere de Camprodon i fou President de la Generalitat de Catalunya entre el 22 de juliol de 1704 fins el dia de la seva mort el 6 de setembre de 1705.

Es deconeix la seva biografia, però se sap que morí a causa de les ferides del bombardeig aliat del dia 16 de setembre, on les tropes aliades llançaren 300 bombes a Barcelona i una d'elles tocà de ple la Casa dels Diputats. Segons les Narraciones históricas (Narracions històriques) de Francesc de Castellví;

...prendió el fuego [...] en los cuartos que llaman de las Conferencias, con tanta velocidad que se tomó el medio de arruinar lo contiguo al incendio. Asistía en medio del peligro el diputado eclesiástico don fray Francisco Valls y Freixa, camarero de Camprodón, que murió pocos días después, de la fatiga. El daño excedió de 20000 ducados.

El càrrec de diputat eclesiàstic quedà vacant a causa de la inestabilitat i la incertesa del moment històric (setge aliat, Corts Generals de Carles III i el setge borbònic del 1706). El subsituí Josep Grau que prengué possessió el 18 de novembre de l'any 1706.

Precedit per:
Antoni de Planella i de Cruïlles
President de la
Generalitat de Catalunya

17041705
Succeït per:
Josep Grau


Referències

  • Història de la Generalitat de Catalunya i dels seus presidents Ed. Enciclopèdia Catalana. Vol. II Pàg. 311. Artícle d'Agustí Alcoberro


 
Presidents de la Generalitat de Catalunya
Flag of Catalonia