[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

David Seymour - Viquipèdia

David Seymour

De Viquipèdia

David Robert Szymin, més conegut com David Seymour o pel pseudònim Chim (Varsòvia, 20 de novembre de 1911-† 10 de novembre de 1956 a Qantara, Egipte) va ser un fotògraf i membre fundador de la Agència Magnum de fotografia.

[edita] Biografia

Creix a Polònia i Rússia, i comença el 1929 els seus estudis en art i fotografia a Leipzig. El 1931 viatja a París, on acaba els seus estudis el 1933. A París coneix a Robert Capa i Henri Cartier-Bresson. Com antifeixista viatja el 1936 a Espanya i fotografia l'horror de la guerra civil.

El 1939 regressa a París, des d'on viatja a Mèxic. Després s'establix a Nova York i serveix per a l'exèrcit dels Estats Units en la segona guerra mundial com fotògraf i intèrpret fins a 1945. Acabada la guerra viatja per a la UNESCO a Txecoslovàquia, a Polònia, Alemanya, Grècia i Itàlia per a documentar els efectes de la guerra en els nens.

El 1949 publica el llibre Children of Europe. El 1947, juntament amb Capa, Cartier-Bresson i George Rodger, funda l'agència de fotografia Magnum. Després de la mort de Robert Capa el 1954 pren la presidència de Magnum.

El 10 de novembre de 1956, durant la crisi de Suez, mentre conduïa, va ser afusellat amb metralladora al costat del fotògraf francès Jean Roy per soldats egipcis en l'encreuament fronterer, on va voler fer un reportatge sobre un intercanvi de presos al Canal de Suez.