[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Andrew Lloyd Webber - Viquipèdia

Andrew Lloyd Webber

De Viquipèdia

Andrew Lloyd Webber
Andrew Lloyd Webber

Andrew Lloyd Webber, Baró Lloyd Webber (Londres, Regne Unit 22 de març de 1948) és un compositor de teatre musical, conegut per a compondre obres clàssiques del gènere, com Jesucrist Superstar, Joseph i l'increïble abric en technicolor i Cats.

El 1995 li és concedit el premi Praemium Imperiale, una distinció que reconeix els mèrits d'artistes en diferents camps, com la pintura, música, escultura, cinema i arquitectura. El premi va ser creat en 1989 per la «Japan Art Association». Aquesta distinció es lliura en una cerimònia al Meiji Memorial Hall de Tòquio que té lloc en el mes d'octubre. La seva quantia econòmica és de 125.000 dòlars.

Taula de continguts

[edita] Historia personal

Nascut a South Kensington, Anglaterra, és fill del compositor William Lloyd Webber i d'una mestra de música, Jean Hermione Johnstone Lloyd Webber, és germà de l'intèrpret de violoncel Julian Lloyd Webber. La seva primera esposa va ser Sarah Hugill amb qui va contreure matrimoni el 1972 i de la que es va divorciar en 1983. La parella va tenir dos fills, Imogen i Nicholas. El 1984 es va casar amb la cantant i ballarina Sarah Brightman. Les males crítiques, associades al paper protagonista de Sarah a l'obra de Webber El Fantasma de l'Òpera, van provocar el divorci de la parella el 1990. Andrew Lloyd Webber va contreure de nou matrimoni en 1991 amb la que és en l'actualitat (2007) la seva dona, Madeleine Gurdon, amb qui ha tingut tres fills: Alastair, William i Isabella.

El 1992, Andrew Lloyd Webber va ser nomenat cavaller de l'Orde de l'Imperi Britànic i el 1997 va rebre el títol de Baró de Lloyd-Weber de Sydmonton al comtat de Hampshire. Ha participat activament en política com a membre del Partit Conservador i ha arribat a compondre música per a algunes trobades polítiques, encara que recentment s'ha distanciat del Conservadorisme. És, a més, un col·leccionista reconegut d'Art Victorià.

[edita] Carrera profesional

Lloyd Webber va tenir una sèrie d'èxits consecutius durant els anys 70 i 80 col·laborant amb l'autor de les lletres de les cançons, Tim Rice. Els dos van rebre l'encàrrec d'escriure Joseph i l'increïble abric en technicolor per a l'institut d'Edimburg. El musical va ser un èxit; algunes parts de l'obra van ser reescrites i van produïdes en el Festival d'Edimburg. Lloyd Webber i Rice van continuar col·laborant i van produir Jesucrist Superstar i Evita. Ambdues van ser editades primer en àlbums abans de portar-les a l'escenari. Després de l'estrena d'Evita, la col·laboració entre ambdós es va trencar.

Per al llibret de l'obra Cats, Lloyd Webber es va basar en una obra de T.S. Eliot, 'Old Possum's Book of Practical Cats ' obra que va ser una de les favorites de la infantesa de Lloyd Webber. 'Cats' es va convertir en l'obra musical que més temps ha estat en cartell: més de 20 anys. Després va escriure Starlight Express i El Fantasma de l'Òpera, basada en l'obra homònima de Gastón Leroux.

Alguns de seus musicals s'han portat a la gran pantalla: Jesucrist Superstar el 1973 dirigida per Norman Jewison; Evita el 1996, dirigida per Allan Parker i El Fantasma de l'Òpera, 2004, dirigida per Joel Schumacher. Corren rumors de que es portarà a la pantalla Sunset Blvd., protagonitzada per Glenn Close.

Lloyd Weber va ser l'encarregat de compondre una peça per als Jocs Olímpics de 1992 de Barcelona, la cançó Amics per sempre.

[edita] Obres

  • Joseph i l'increïble abric en technicolor, 1968 (Tim Rice)
  • Jesus Christ Superstar, 1972 (Tim Rice)
  • By Jeeves, 1975 (Alan Ayckbourn)
  • Evita, 1976 (Tim Rice)
  • Cats, 1981
  • Song and Dance, 1982 (Don Black)
  • Nightingale, 1983
  • Starligh Express, 1984 (Richard Stilgoe)
  • Requiem Mass, 1985
  • El Fantasma de l'Òpera, 1986 (Richard Stilgoe/Charles Hart)
  • Aspects of Love, 1989 (Don Black/Charles Hart)
  • Sunset Boulevard , 1993 (Don Black/Christopher Hampton)
  • Whistle Down the Wind, 1997 (Jim Steinman)
  • The Beautiful Game, 2000 (Bel Elton)
  • Tell me on Sunday, 2003 (Don Black/Jackie Clune)
  • The Woman in White, 2004 (David Zippel)

Entre parèntesis s'indica el nom dels autors de las lletres de las cançons.

[edita] Enllaços externs