[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Baró - Viquipèdia

Baró

De Viquipèdia

Corona de baró.
Corona de baró.

A la Baixa Edat Mitjana, eren considerats barons els grans senyors, que tenien la jurisdicció en mer i mixt imperi.

El territori per on s'estenien els dominis d'un baró era la baronia. La major part de les baronies corresponien a senyories laiques, bé que també n'hi havia d'eclesiàstiques, com la baronia del monestir de Vallbona de les Monges.[1] Baró és un títol més baix que el de comte. A l'inici, eren governadors nomenats pels comtes per cobrar impostos i impartir justícia a les diverses zones de cada comtat, que van convertir els seus càrrecs en hereditaris.

[edita] El títol avui

A Bèlgica, el rei atorga cada any el títol de baró a gent mereixedora: artistes, esportistes, polítics…. És un títol honorífic sense atribucions territorials o pecuniàries.

[edita] Referències

  1. Bolòs, Jordi: Diccionari de la Catalunya medieval (ss. VI-XV). Edicions 62, Col·lecció El Cangur / Diccionaris, núm. 284. Barcelona, abril del 2000. ISBN 84-297-4706-0, plana 42.


Aquest article sobre història és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.