[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Joseph i l'increïble abric en technicolor - Viquipèdia

Joseph i l'increïble abric en technicolor

De Viquipèdia

Joseph i l'increïble abric en technicolor (títol original anglès: Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat) és un musical escrit el 1972 amb lletra de Tim Rice i música d'Andrew Lloyd Webber, autors d'altres musicals com Jesus Christ Superstar. Webber, pel seu compte, ha estat compositar del musical Cats i El fantasma de l'òpera, al mateix temps que és ben coneguda la música de l'himne dels Jocs Olímpics de Barcelona.

L'obra es basa en la història bíblica de Josep, fill preferit de Jacob, i els seus onze germans. En aquest episodi del Gènesi, Jacob compra un abric de tots colors per mostrar la seva preferència per Joseph, cosa que desagrada moltíssim els seus germans, els quals venen Joseph com a esclau. Després d'algunes aventures, Joseph esdevé la mà dreta del faraó d'Egipte. Exercint aquest càrrec, els onze germans s'hi dirigeixen -sense reconèixer la identitat del seu germà- per demanar-li menjar. El musical consta de 23 cançons amb ritmes ben diferents, com el rock, raggtime, les balades franceses, etc.

L'obra original de Joseph and the amazing technicolor dreamcoat [1] ha estat traduïda i adaptada al català per Daniel Anglès i Juan Vázquez (El musical més petit), l'obra ha estat estrenada per primer cop a Catalunya, al Teatre del Sol de Sabadell (www.teatredelsol.org), el desembre de 2006, amb la col·laboració de 60 alumnes de l'Escola de Música Creu Alta