[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Adolfo Silvestre Gandia - Viquipèdia

Adolfo Silvestre Gandia

De Viquipèdia

Adolfo Silvestre Gandia (22 de desembre de 1913, 12 de juliol de 1975 - Alcoi), conegut com a Boixet o el Xiquet d'Alcoi, fou un jugador semiprofessional de pilota valenciana al més alt nivell, en la posició de rest.

Nat al mateix carrer del Trinquet de la Cova Santa, Boixet aprengué a jugar amb el mestratge del seu oncle, Enrique Llácer Silvestre (Regolí), i el veterà pilotari Rafael Malchirant Sanz (Xulla), amb qui després faria parella.

Amb només 19 anys Boixet i Xulla ja eren una parella de renom, nogensmenys foren escollits per a inaugurar el trinquet de Gandia (regentat pel Zurdo de Pamis) l'any 1932.

Conegut com a Boixet al seu poble, a fora era el Xiquet d'Alcoi, els trinqueters i marxadors d'arreu el cridaven per a jugar els diumenges a l'Horta de València, la Plana (Alta i Baixa), la Ribera (Alta i Baixa), o la Safor. Però també era dels més llogats al sud: Alacant, Castalla, Elx, Petrer, o Elda, on tingueren contracte fixe. Així, s'enfrontà a primeres figures com el Barber de Beniarbeig, el Faixero de Gandia, Xiquet de Llíria, Xato de Pedreguer, el Blau d'Alginet, Guara, el Fusteret de la Llosa, el Gallinero d'Aielo, el Panaero d'Alacant, el Xiquet de Quart, Mora II, Danielet de Sueca, el Lloco (o el Lleó de Burjassot), Peris d'Ondara, el Xiquet de Simat, el Fuentes, el Rovell de Dénia, Moragues de Borriana, el Xiquet de Vila-real, el Mestret, Llanera, etc... Conten els afeccionats que era pràcticament invencible al seu trinquet, que se'l coneixia pam a pam.

En aquestes gires es guanyaven un sobresou amb les travesses, tot fent una juguesca que consistia en canviar el nivell de joc per tal d'animar les postures segons la qualitat dels rivals, els quals eren millor coneguts pel Blau d'Alginet, pilotari professional, que seia de diferent maneres, fent així senyals als seus compinxes.

Es retirà l'any 1953.