[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Usuari Discussió:Xvazquez - Viquipèdia

Usuari Discussió:Xvazquez

De Viquipèdia

BENVINGUT
Ajuda
Manteniment
Comunitat
Polítiques
Edita

Hola Xvazquez!, sigueu benvingut a la Viquipèdia i al coneixement lliure. Us encoratgem especialment, abans que res, a visitar la introducció per a un començament fàcil en tres senzills passos somriure.

Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, que us servirà per a rebre missatges d'altres col·laboradors. Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on podeu posar les vostres dades, interessos, etc.

També seria convenient que llegissis els Cinc Pilars de Viquipèdia perquè tinguis una visió general i sintètica de les polítiques elementals que cal respectar per a podre editar en aquest projecte. És molt fàcil; bàsicament, cal utilitzar el sentit comú, respectar a tothom, basar en fonts comprovables i de qualitat les teues edicións, i respectar el punt de vista neutral.

Si voleu trobar idees per a contribuir al projecte, visiteu el Portal del Viquipedista, on podreu coordinar-vos amb la resta dels usuaris. Així mateix, disposeu també de la taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Podeu signar en les discussions amb el desè botó de dalt de la barra d'edició (Image:Signature icon.png), o bé amb el codi --~~~~. Imatge:Per signar.PNG

Podeu visitar el Viquiprojecte Babel per a classificar-vos segons els idiomes que conegueu o a la pàgina d'Etiquetes d'usuari per a descriure-us. També podeu afegir-vos a la llista de viquipedistes, o connectar-vos al xat per a coordinar la feina de forma ràpida.


Consell del dia: Podeu proposar una pàgina per a que un administrador la esborri. Per a fer això, editeu la pàgina que voleu que s'esborri i poseu-hi {{destrucció|motiu per a esborrar la pàgina}}.

Non-Catalan? Ca-0? See Babel ca-0 and our welcome in English.

  Refresca la pàgina 


Salutacions cordials

--Pau Cabot · Discussió 09:45, 6 des 2006 (CET)

Taula de continguts

[edita] Fotos d'Alfara

No; les fotos no les vaig esborrar (com bé saps perquè les has tornat a posar a la vista). Seguien (i seguixen) estant disponibles per a la seua consulta accedint des del link inferior que informa que hi ha continguts a Commons. Per què ho vaig fer?, doncs perquè això és una enciclopèdia i no pas un àlbum de fotografies. El dia que l'article sobre Alfara de Carles tinga prou text com per que les fotografies li facen una bona companyia (com és el cas de l'article de Morella, per exemple), allí seran al gust de tothom. Ara mateix he tocat alguna cosa però igualment hi apareixen les tres. Tant de bo poguessis ampliar l'article! Salutacions. ;) → ebrenc (¿?) 23:26, 15 febr 2007 (CET)

[edita] Sóc un ex-biòleg

Hola Xavi Sóc el que dius. Encara que estic lluny del món de la zoologia (bé, tot i que treballo amb animals humans), tot editant pel planeta viquipèdia vaig voler contribuir una mica amb aranyetes, tot recordant vells temps. A veure si hi ha més zoòlegs i bitxòlegs, i animen la biologia de la wiki. I tu, exerceixes? Tens contactes amb els aracnòlegs? Fins aviat--Peer 21:40, 22 febr 2007 (CET)

Jo vaig deixar la tesi dels saltícids (la feia en dissabtes i dies de vacances) per dedicar-me a les classes de música. Ara estic a la universitat i finalment he fet la tesi, però de pedagogia. Fa unes setmanes vaig començar a remenar la viquipèdia. Intento animar la gent a que hi participi; en la wiqui hi veig un bon potencial perquè els alumnes (i professors) aprenguin, s'il·lustrin, vegin món (això de poder saltar fàcilment a altres llengües està molt bé). Fins una altra.--Peer 23:08, 23 febr 2007 (CET)


Si estàs treballant en un article posa, si us plau, la plantilla {{inacabat}} a l'inici, o pot donar la sensació que estàs donant feina als altres en comptes de col·laborar. Òbviament, si fes la sensació que algú tradueix sistemàticament i automàticament articles sense revisar-los, penjant-los tan qual, el més productiu no seria arreglar-los sinó eliminar-los. Penjant aquesta plantilla evitaràs aquesta sensació. 88.19.142.160 00:01, 27 set 2007 (CEST)

[edita] Plantilles pels escarabats

Has pensat en usar plantilles com {{Aranyes}} pels coleòpters? Pens que ajudarien bastant a la navegació. Si et puc ajudar, digues-m'ho. Pau Cabot · Discussió 12:59, 20 oct 2007 (CEST)

Idò aquí hi ha partidaris i detractors, però jo crec que no te les esborraran. Almenys ningú ha dit res en contra de les de les aranyes d'en Peer. Jo les faria. Pau Cabot · Discussió 17:55, 20 oct 2007 (CEST)

[edita] Categoria glossari

Veig que estàs categoritzant alguns articles a la Categoria:Glossari de termes zoològics. Aquesta categoria no segueix els criteris de VP:CAT, ja que la Viquipèdia no és un diccionari i es categoritza per temes. Pau Cabot · Discussió 14:32, 4 des 2007 (CET)

Idò a mi em sembla que aquesta no és una categoria jeràrquica ni temàtica. A més, els criteris de categorització d'aquesta viquipèdia no tenen perquè coincidir exactament amb els de les altres. El que podem fer, en tot cas, és demanar l'opinió de més gent a la taverna. Què te sembla? Pau Cabot · Discussió 16:17, 5 des 2007 (CET)

[edita] Raça

Diria que vas ser tu qui va arreglar l'article raça. Ara, sense explicar-ne el perquè, t'estan revertint els canvis. Jo no en sé prou per posar-m'hi, però tinc la sensació que la teva versió era millor, per això t'ho comento. --83.36.162.127 (discussió) 02:02, 3 gen 2008 (CET)

[edita] Recordatori

Recorda: Per poder crear una nova categoria, ha d'encabir almenys cinc elements ja creats prèviament. Pots trobar-ne més informació aquí.

Les que en el moment de la seva creació en tinguin menys seran eliminades per sistema.
Aquest recordatori és en motiu de categoria Ostràcodes.

Pau Cabot · Discussió 10:01, 9 feb 2008 (CET)

[edita] Ortòpter

De res! Bona feina! Pau Cabot · Discussió 21:42, 15 feb 2008 (CET)

A vegades és l'hàbit el que fa l'estandardització. A VP:AP pots veure que és dóna prioritat als noms tradicionals catalans front a les adaptacions catalanes de noms científics. En els articles pots veure que això és la norma general. Tant en la negreta inicial com en el nom de les taules. 88.19.141.134 (discussió) 23:01, 17 feb 2008 (CET)

La Viquipèdia és una enciclopèdia i com a tal fa servir els noms vulgars i no els científics. A part, funciona pel principi de verificabilitat, el que vol dir que cal citar les fonts. He citat un font que concreta el nom de "escarabat goliat" en català. Normalment, el nom dels gèneres no és modifica. 83.49.224.2 (discussió) 21:34, 18 feb 2008 (CET)

[edita] Coleòpter

Gràcies company =). Aquest tema en concret em crispa especialment, ja ho he posat a la discussió. Els nostres arguments són més que coherents però els ignoren, ja han tornat a reanomenar la pàgina. Com li he escrit a en Leptictidium, no puc seguir col·laborant en una comunitat en que els altres editors ("companys de feina") ometen obvietats...En fi, espero que recapacitin ràpidament. --Edustus (discussió) 16:42, 19 feb 2008 (CET)

Hola Xavi. Pel que fa a la mania de l'anònim de posar el nom tradicional català malgrat que sigui científicament incorrecte, jo ja vaig fer una proposta aquí demanant que, si us plau, prevalgués la realitat científica per sobre de les disputes lingüístiques. Malauradament, no vaig aconseguir molt de suport, car a la VP hi ha molta gent que posa la GREC, el DIEC i l'IEC per sobre de tot. Suposo que si ens poséssim bastant gent d'acord, podríem demanar una excepció per la nomenclatura dels articles científics per preservar l'exactitud. -- Leptictidium (parla mamífera!) 19:16, 19 feb 2008 (CET)
Xavi. He vist la moguda en la que s'enfrontaven "escarabats i coleòpters" (de vegades la sang científica no arriba al cervell) i he cregut que si hi havia prou gent que veiem clar el nom d'escarabat, no calia perdre més temps i he iniciat una votació a la pàgina de discussió. Però en aquell moment en Jordi ha rectificat l'error i no sé on ha anat a parar la votació que proposava. De tota manera, em sembla que ara som prou usuaris que pensem i argumentem de la mateixa manera i que es deixarà amb el nom de coleòpter. A més, el que importa és que pot servir per a casos similars, que en sortiran més, perquè el nom vulgar i el científic portaran a més confusions. Ah! Enhorabona per la feinada que estàs fent en biologia.--Peer (discussió) 20:12, 19 feb 2008 (CET)

[edita] Escarabats??????

Perdoneu, ha estat un error. --Jordicollcosta (discussió) 19:15, 19 feb 2008 (CET)

[edita] Panerola

Em sembla adequat. Pel que fa al terme del DIEC opino que només parla de Blatella, Blatta o Periplaneta, perque són els únics gèneres coneguts i identificables per gairebé qualsevol, no obstant crec que es adequada la transposició del terme, més aviat poc popular, de panerola a la resta de blatodeus.

Per mi bé que passi el terme a desambiguació, ja no m'agradava gaire el terme porquet de Sant Antoni (crustaci).

Ho fas tu mateix? Gràcies! Em sento una mica sol editant aquest article.

Salut!

--Bestiasonica (discussió) 16:55, 24 feb 2008 (CET)

[edita] Neuròpters

Hola Xavi, he vist que acabes de crear aquest article. No sé si ho sabies, però en català tots els noms científics van en cursiva. Així doncs, seria Hemerobioidea i no Hemerobioidea; Osmylidae i no Osmylidae. Tingues-ho en compte si us plau. -- Leptictidium (pm!) 10:58, 26 feb 2008 (CET)

[edita] Insecte

Bona feina! --barcelona (discussió) 11:52, 2 març 2008 (CET)

Està quedant un superarticle. Intentaré donar-li un cop d'ull i també ajudar-te fent articles perquè hi hagi menys vermellor. Quan vegis que ja has fet la feina grossa posa'l en avaluació. Una gran feina. Per cert, que mirant coses de llengua (cercava español) he vist l'article que vas fer sobre el gran entomòleg (es:Francesc Español Coll). Crec que es mereix un lloc a la viquipèdia. Salut.--Peer (discussió) 20:53, 11 març 2008 (CET)

[edita] Basilosaurus i Llop marsupial

Hola, com estàs? Em pregunto si tu, que ets un dels viquipedistes que en sap més, de temes de zoologia, tens uns minuts per participar a les votacions d'article de qualitat d'aquests dos articles. T'agraïria que votessis, i que si hi trobes algun defecte, ho deixis a la pàgina de comentaris. Recorda que aquests dos articles es voten seguint l'antic sistema de votacions. Moltes gràcies. -- Leptictidium (pm!) 00:59, 8 març 2008 (CET)

[edita] Insecte

Hola, gràcies pels compliments. Si vols també pots avaluar Tortuga mediterrània.

Quant a l'article insecte, el primer que hauries de fer és presentar-lo a avaluació. Allà rebràs suggeriments per millorar l'article abans de passar al pas següent. Abans de rebre el teu missatge, m'he mirat una mica per sobre l'article Insecte i, tot i que trobo que és un bon article, per començar et proposaria aquestes millores:

  • posar els noms de tots els tàxons en cursiva
  • afegir com a mínim cinc enllaços externs, si possible en català; l'ideal seria deu enllaços o més
  • corregir alguns errors de terminologia, com el que acabo de corregir (mira l'historial)
  • diria que les seccions dels ulls i de la metamorfosi es poden expandir bastant
  • caldrien més referències per un article d'aquesta longitud
  • i, finalment, hi manca una secció que em sembla molt important: la història evolutiva dels insectes.

Espero que te'n surtis bé i que aconsegueixis que sigui un article de qualitat. -- Leptictidium (pm!) 18:55, 9 març 2008 (CET)

Potser t'interessa aquesta discussió: [1] -- Leptictidium (pm!) 14:10, 12 març 2008 (CET)

[edita] Viquiprojecte

Hola, com estàs? Et volia proposar una cosa. Arrel del comentari que va fer en Meldor a la Taverna sobre "no ens quedem enrera amb la qualitat", he pensat que aquests 1.000 articles són una oportunitat d'or per col·locar-nos entre les millors viquipèdies no només quant a la quantitat però també quant a la qualitat. Penso que podríem engegar un Viquiprojecte enfocat a millorar especialment aquests articles. Això no seria bo només pel rànquing aquest sinó que també seria molt útil per a la fiabilitat de la Viquipèdia, car reforçaríem dràsticament els nostres articles més importants, que són la base de l'enciclopèdia.

Aquest viquiprojecte serviria per "repartir" els articles a diferents usuaris, que aleshores es dedicarien a completar-los. Per exemple, tu véns a la llista del viquiprojecte, veus l'article Papallona, i dius "jo m'encarrego de millorar-lo". I com que ets un expert en aquest tema, aviat en fas un article ben maco. I amb altres usuaris que fan el mateix però en el seu camp de coneixement, ben aviat hem millorat de manera significativa tots aquests articles, cosa que ens fa pujar com l'escuma al rànquing de wikipèdies per mostra d'articles.

Però abans d'engegar aquest viquiprojecte, volia conèixer la teva opinió. Què en penses? -- Leptictidium (pm!) 00:55, 19 març 2008 (CET)

Disculpa, a quina proposta et refereixes? -- Leptictidium (pm!) 23:06, 23 març 2008 (CET)
El viquiprojecte encara no existeix. Estic pensant en crear un viquiprojecte que agafi els 1.000 articles fonamentals i els converteixi tots en articles decents. Bàsicament, s'agafen voluntaris, i cadascú agafa els articles que vol d'aquesta llista i s'esforça per millorar-los. -- Leptictidium (pm!) 19:05, 24 març 2008 (CET)


Els colors venen determinats automàticament per la plantilla. Com que s'estan copiant les plantilles de l'anglès i allà no fan servir ja els mateixos paràmetres s'estaven barrejant els colors. 83.49.226.244 (discussió) 10:09, 13 abr 2008 (CEST)

Vull pensar que has respost abans de llegir aquest comentari. 83.49.226.244 (discussió) 10:13, 13 abr 2008 (CEST)

[edita] Hidrat de carboni

Espero que no t'hagi importat la fusió que he realitzat amb Glúcids. Era prou interessant i crec que no he alterat la part de l'article que estaves treballant.

Salut!

--Bestiasonica (discussió) 20:52, 17 maig 2008 (CEST)


Disculpa'm l'error, no sé perque ho vaig fer així, de fet ho volia fer a l'inrevés. Passo glúcid com a article principal i hidrat de carboni com a redirecció. No obstant la fusió, no m'acaba d'agradar com ha quedat l'article. T'animo a que el milloris.

Gràcies i salut! --Bestiasonica (discussió) 19:56, 22 maig 2008 (CEST)

[edita] Wikispecies

Hola, potser t'interessa aquesta discussió. – Leptictidium (pm!) 20:22, 4 juny 2008 (CEST)

[edita] Artròpodes

Hola, podries mirar-te els articles Anomalocaris i anomalocàrid, per favor? Segons la Viquipèdia anglesa són lobòpodes, però la PaleoDatabase els classifica com a artròpodes. Com que aquests són la teva especialitat, agraïria que hi fessis un cop d'ull. – Leptictidium (pm!) 21:42, 6 juny 2008 (CEST)