[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Tequila - Viquipèdia

Tequila

De Viquipèdia

Tequiles
Tequiles

El tequila és una beguda alcohòlica destil·lada que es fabrica a Tequila, un petit poble de l'estat mexicà de Jalisco, a 50 km de la ciutat de Guadalajara. Es fabrica a partir de l'atzavara, una planta nadiua de Mèxic.

Taula de continguts

[edita] Variacions

El tequila és un tipus de mescal, el nom que reben totes les begudes alcohòliques que es fan a partir de l'agave de tipus iuca. El tequila, però, es diferencia de la resta dels mescals ja que compleix amb estàndards estrictes del Consell Regulador del Tequila, ja que té denominació d'origen de Mèxic, i només pot fabricar-se a les regions específiques dels estats de Jalisco, Guanajuato, Michoacán, Tamaulipas i Nayarit, i ja que el tequila es fa a partir de l'agave tequilana weber, una planta també coneguda com l'agave blava. Normalment el tequila s'ha de fabricar amb 51% d'agave, i la resta de blat de moro o canya de sucre, encara que n'hi ha de fabricats exclusivament amb agave. Si el tequila no és 100% d'agave, s'anomena tequila mixt.

[edita] Història

El tequila va ser produït per primera vegada el segle XVI prop del poble de Tequila, el qual seria fundat oficialment el 1656. Els asteques feien una beguda fermentada de la planta de l'agave que anomenaren octli (millor coneguda com a pulque), molt abans de l'arribada dels espanyols el 1521. Tan bon punt els conquistadors esgotessin llur conyac o brandi, van començar a destil·lar l'agave.

Al voltant del 1600, Don Pedro Sánchez de Tagle, marquès d'Altamira, va començar la producció massiva del tequila, a la primera fàbrica del territori que avui conforma l'estat de Jalisco, que era anomenat la Nova Galícia. El govern d'aquesta província de la Nova Espanya va començar el cobrament dels impostos al tequila el 1608.

[edita] Categories del tequila

Hi ha quatre categories de tequila:

  • plata o blanca - envellit no més de dos o tres mesos.
  • oro (or) o joven abocado (jove abocat) - tequila "plata" acolorit per assemblar un tequila envellit.
  • reposado (reposat) - envellit un any.
  • añejo (envellit) - envellit tres anys.

El procés d'envelliment produeix un canvi en el seu color.

És una concepció errònia que els tequiles tinguin un cuc dintre de l'ampolla. Només altres tipus de mescals, i que provenen de l'estat d'Oaxaca es venen amb cuc. El cuc és una formació que indica una qualitat baixa del producte.


[edita] Enllaços externs