[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Miracle - Viquipèdia

Miracle

De Viquipèdia

Sant Francesc d'Asís exorcitzant dimonis en Arezzo, fresc de Giotto.
Sant Francesc d'Asís exorcitzant dimonis en Arezzo, fresc de Giotto.

Un miracle és una intervenció sobrenatural en el món físic de manera que es produeix una acció no explicable per causes ordinàries. Es diferencia de la màgia en que el miracle és una acció de Déu o un enviat per ell, és a dir, és un concepte religiós present als cultes monoteistes. Els miracles s'accepten per la fe, ja que escapen a la racionalitat.

Taula de continguts

[edita] Catolicisme

Els miracles són un dels requisits que es demanen al catolicisme per anomenar a una persona santa. Una comissió examina les seves obres a la recerca d'accions miraculoses. La majoria tenen a veure amb curacions no explicables per l'estat de medicina actual.

[edita] Racionalisme

Segons el punt de vista racionalista o ateu molts dels miracles apareguts a la Bíblia son relats hiperbòlics de fenòmens naturals. Altres poden tractar-se de eclipses de sol o lluna, terratrèmols i efectes lluminosos sorprenents.

Un cas especial son les expulsions de dimonis, que en realitat es tracte de persones malaltes amb atacs epilèptics o altres malalties semblants. Aquests tenen una durada curta i al cap de uns minuts ha desaparegut l'atac, donant per curada a la persona.

Alguns miracles com la multiplicació dels pans i els peixos són semblants als miracles fets per Elies el profeta, per tan podrien ser simples còpies del text i adaptats a la vida de Jesús.

La falta d'una comprovació del miracle es ven palesa en alguns miracles com en el de la dona que patia hemorràgies i que es va curar al tocar la túnica de Jesús. Simplement la dona diu que està curada i tots els presents accepten el miracle Marc 5,25-34.

En altres miracles Jesús utilitza per curar la saliva barrejada amb fang Joan 9,1 i 6,7 o la saliva i una imposició de mans Marc 8,22-26. La saliva es coneguda en la farmacopea com un remei per curar algunes lesions oculars (Papir Ebers).

Per últim dir que alguns autors com Robert Ambelain afirmen que Jesús va utilitzar màgia en les curacions. Aquest podria ser el cas de les resurreccions, pot tractar-se de pràctiques sembla'ns a les de Vodú, utilitzant certs verins o drogues que deixen a la persona en estat de coma durant unes hores, desprès, la víctima recupera les facultats vitals. De fet els mateixos jueus van acusar a Jesús de mag: "Jesús el Natzarè ha practicat la màgia i ha esgarriat Israel" (tractat Sanhedrín 10 7b). Igualment el filòsof grec Cels (filòsof) del segle II en la seva obra, acusa a Jesús d'haver practicat la màgia.

[edita] Vegeu també

[edita] Bibliografia