[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Les Cròniques de Nàrnia - Viquipèdia

Les Cròniques de Nàrnia

De Viquipèdia

Engranatges
Article inacabat!
Un (o més d'un) viquipedista treballa en l'edició de la present entrada, per la qual cosa és possible que trobeu defectes de contingut o de forma: a fi de coordinar la redacció, contacteu amb els col·laboradors més recents amb un missatge a la pàgina de discussió de l'article en qüestió abans de realitzar modificacions o substitucions importants.

El seu ús és temporal mentre l'usuari estigui editant l'article. No us oblideu de treure l'avís un cop estigui acabat, o bé es podrà treure després d'uns dies d'inactivitat.


Las Cròniques de Nàrnia són una sèrie de 7 novel·les fantàstiques escrites per C.S. Lewis. Són considerades un clàssic de la literatura anglesa per a nens i són les obres més reconegudes de l'autor. Més de 95 milions d'exemplars han estat venuts en 41 llengües. Van ser escrites entre 1950 i 1956; i encara que els temes semblen ser una representació del cristianisme, contenen personatges i elements de la mitologia grega i romana, així com dels contes de fades tradicionals d'Anglaterra i Irlanda. Els llibres han estat adaptats per a la ràdio, la televisió, el teatre i el cine.

Les Cròniques són aventures de diversos nens, els personatges principals de les històries que viatgen màgicament de llur món al reialme de Nàrnia, un altre món o lloc màgic en què els animals poden parlar, la màgia és possible i el bé lluita contra el mal. El personatge més important de les sèries, encara que no n'és el personatge principal, és Aslan el Gran Lleó, que va crear Nàrnia, i guia i ajuda als nens en les seves travessies.

Advertiment: A continuació, pot haver-hi informació detallada sobre l'argument. Més informació.


[edita] Llibres de la sèrie

Les set cròniques són:

  1. El nebot del mag. En aquest llibre, s'explica com en Diggory, un noi d'uns onze anys, juntament amb la seva amiga Polly, també d'onze anys, per mitjà d'uns anells que va fabricar el seu tiet, viatjen en el Bosc d'entre els Mons i van saltant de món en món fins que troben un en que hi han una série de persones reials assegudes ens uns trons de pedra, i en Diggory desperta a una d'ells, que resulta ser dolenta i malvada. Es lemperadriu Jadis, que vol dominar tots els mons, i s'en va amb ells a la Terra, i alla intenta conquerir-lo, però arriba l'Aslan i va creant un nou món: Narnia. Jadis destrueix un farola, i una part d'ella, queda en el territori de Narnia, que creix fins a convertir-se un una altra farola com si fos un arbre. Aslan nomina un rei i una reina de Narnia, un cotxer i la seva dona.
  2. El lleó, la bruixa i l'armariEls germans Pevensie, en Peter, la Susan, l'Edmund i la Lucy s'exilien en una casa en un prat, per culpa de la segona Guerra Mundial. Allà hi viu el profesor Diggory(crec qu es en Diggory de la primera aventura)
  3. El cavall i el noi
  4. El príncep Caspian
  5. La travessia del navegant de l'Alba
  6. El tron de plata
  7. L'última batalla