[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

IES Montsacopa - Viquipèdia

IES Montsacopa

De Viquipèdia

IES Montsacopa
Imatge:LogotipIESMontsacopa.jpg
Logotip de l'IES Montsacopa


Fundació 1969
Tipus Institut d'educació secundària
Director/a Teresa Danés
Localització Olot, Catalunya
Telèfon 972267000
Coordenades 42° 11′ 23.27″ N 2° 29′ 14.95″ ECoordenades: 42° 11′ 23.27″ N 2° 29′ 14.95″ E
Lloc web www.xtec.cat/iesmontsacopa

L'IES Montsacopa és un institut de la ciutat d'Olot. Està situat a la falda del volcà Montsacopa, que li dóna el nom.

Taula de continguts

[edita] Història

[edita] Anys seixanta

L'institut Montsacopa va entrar en funcionament a l'inici del curs 1969-70, després d'una llarga espera i de nombrosos esforços esmerçats tant pel claustre de professors de l'antic Col·legi Lliure Adoptat, que tenia la seva seu en les dependències del Convent dels Pares Carmelites, com per l'AMIPA, així com per l'Ajuntament, que va col·laborar fins on era possible en aquells moments.

Durant els primers anys no es poden remarcar gaires esdeveniments, ja que la tasca del professorat es centrava quasi majoritàriament en el manteniment material de l'edifici.

[edita] Anys setanta

Durant el curs 1974-75, tant el professorat com l'AMIPA -sense la qual no haguessin pogut tirar endavant tantes activitats- va posar en marxa un projecte que en el context d'aquells anys era absolutament novedós: les primeres classes regulars de català, com a matèria voluntària, amb professorat pagat a mitges entre l'AMIPA i l'Ajuntament. Més endavant va poder fer-se oficial sota l'etiqueta de "segon idioma modern".

Durant els cursos 1974-1980 es varen fer estudis de batxillerat, BUP i COU en règim diürn i nocturn.

Durant el curs 1976-77 es posen en marxa les primeres classes de català per al professorat.

[edita] Anys vuitanta

A partir del curs 1980, i fins el 1988 es posa en marxa l'Experiència Cinematogràfica, patrocinada per l'AMIPA i que agrupà un bon nombre de nois i noies, que, amb il·lusió feien els seus treballs, que després es recollien i es presentaven públicament.

Des del curs 1982-83 es varen posar en marxa les Setmanes Culturals, algunes de les quals no varen quedar-se circumscrites a l'àmbit del centre, sinó que despertaren un viu interès a la ciutat. Entre elles cal esmentar la que es va dedicar al poeta Miquel Martí i Pol, al Dr. Oró, a Pere Calders, a la Cultura Popular, a la Música Popular, a la Cultura i a l'Esport, etc.

Vam continuar amb el procés de catalanització, del qual el Montsacopa pot dir amb orgull que n'ha estat pioner en l'àmbit de l'ensenyament públic, l'any 1985 participem en la Convocatòria de Premis Baldiri Rexach a la Catalanització de Centres i va aconseguir-ne el premi.

Des del curs 1987-88 es van iniciar els Tallers de Teatre, que varen tenir una nombrosa i entusiasta acollida i participació. Les obres de teatre eren escollides i assajades sota la direcció de Pep Móra, antic alumne del centre i destacat home de teatre.

[edita] Anys noranta

Des del curs 1992-93, la festa de Nadal ha servir per desenvolupar tota una sèrie d'activitats culturals entorn de la música i de la literatura, que no només han quedat en l'àmbit de l'Institut, sinó que s'ha procurat donar a conèixer a la ciutat, a través dels recitals portats a terme a l'Orfeó o al Teatre Principal. Aquesta iniciativa també s'han concretat amb la creació d'una coral de l'Institut: la Coral "Montsacor".

En el camp de les noves tecnologies, aquestes han tingut una bona entrada en el nostre centre, i així en els cursos 1995 i 1996 s'ha obtingut el 1r i 2n premi respectivament en el Certament de Video Escolar.

Europa també ha estat un dels objectius educatius del centre, i la idea de la unitat europea s'ha fet viure directament als alumnes. Així, es van realitzar diversos viatges a Estrasburg per a conèixer la seu i el funcionament del Parlament Europeu, i durant el curs 1996 es va participar en el Projecte Europa a l'Escola, després d'haver estat seleccionats entre diversos Instituts de Catalunya, que enllaçava amb activitats semblants desenvolupades en els anys 80.

Dins de les activitats culturals ja tradicionals de la casa cal remarcar la publicació anual de la Revista de Sant Jordi.

El seminari de matemàtiques, des del curs 1995-96 ha participat a les proves cangur, que es realitzen al mateix centre. I del 1996-97 al concurs "Fem matemàtiques". En ambdós concursos s'han obtingut uns èxits notables.

El seminari de català participa cada any amb els alumnes del centre a la convocatòria de premis d'Òmnium Cultural.

[edita] Actualitat

Amb l'avançament de la reforma educativa a la Garrotxa (curs 1995-96) s'han anat extingint progressivament els estudis postobligatoris de BUP i COU. El curs 1997-98 va ser el darrer en què es varen impartir els estudis preuniversitaris. El Mapa Escolar de Catalunya contempla el Montsacopa com a IESI (institut d'ensenyament secundari i d'idiomes)

Des del 2001 es realitza a l'escola el popular "Memorial Miquel Vilanova", en record a aquest professor. Els alumnes fan la popular cursa de "la volta al volcà", a més de participar en diferentes activitats al llarg del dia. Altres activitats que es duen a terme durant el curs són la festa de la castanyada i del Nadal, organitzades pels alumnes de Quart per recaptar diners pel viatge de fi de curs, i la venda de roses per Sant Jordi pels alumnes de Tercer, també per recaptar diners per aquest viatge.

[edita] Enllaços externs