[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Montsacopa - Viquipèdia

Montsacopa

De Viquipèdia

Volcà Montsacopa
Imatge del volcà Montsacopa (Olot)
Altura 94 metres
Localització a Olot, entre els volcans Garrinada i Montolivet.
Tipus Estrombolià
Diàmetre del cràter 120 metres
Fondària del cràter 12 metres

El Montsacopa (de mont i copa, degut a la seva forma) és un volcà que es troba a l'interior de la ciutat d'Olot, alineat entre els volcans de la Garrinada i de Montolivet damunt una mateixa fractura. Al costat del seu cràter hi ha l'ermita de Sant Francesc, construïda durant el segle XVII, el que fa que se'l conegui també amb el nom de volcà de Sant Francesc.

És l'últim volcà que es va formar a Olot. Va erupcionar fa uns 100.000 anys i el seu cràter arrodonit és producte d'una erupció estromboliana poc explosiva primer i d'una de més explosiva (freatomagmàtica) després. Aquest cràter és únic al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa al no haver estat deformat per cap colada de lava al final de l'erupció.

De les grederes que hi ha al vessant sud-oest es va obtenir bona part del material amb els que es van fer diverses de les construccions de la ciutat, fins que es van tancar als anys seixanta.

Durant l'ocupació francesa de 1812 es va emmurallar l'ermita, i es van construir les dues torres de defensa que encara es conserven.

Aquest volcà dóna nom a un institut olotí.

Cràter del volcà Motsacopa
Cràter del volcà Motsacopa


[edita] Vegeu també

[edita] Enllaços externs

Coordenades: 42° 11′ 16″ N 2° 29′ 18″ E