[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Lava - Viquipèdia

Lava

De Viquipèdia

Lava
Lava

La lava és la part del magma que ha arribat a la superfície. Es una roca de tipus magmàtica volcànica de color negre; el seu aspecte es que es veuen bimbolles d'aigua i per això es lleugera. No te principals minerals ja que s'ha refredat tan ràpidament no s'han pogut formar ja que els minerals per formar-se han de tenir molt de temps. Depenent del seu origen es troben estos tipus de laves:

  • lava cordada Com el seu nom indica, té una superfície ondulada a llisa. Tenen unes rugositats que s'assemblen a cordes. A aquest tipus de laves també se les coneix amb el nom de laves pahoehoe.
  • lava aa és un tipus de lava basàltica que té una superfície de blocs aspres i desiguals i rugositats. Les colades de lava aa avancen lentament a una velocitat de 5 a 50 metres per hora. La seva superfície freda és fragmentada per l'eixida de gasos que produïxen nombrosos buits.
  • lava encoixinada és lava basàltica que se solidifica en un ambient subaquàtic i té una aparença que s'assembla a un apilament de coixins.


Aquest article sobre geologia és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Lava