[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Frederic Francesc III de Mecklenburg-Schwerin - Viquipèdia

Frederic Francesc III de Mecklenburg-Schwerin

De Viquipèdia

Friedrich Franz II

Frederic Francesc III de Mecklenburg-Schwerin (Ludwigslust 1851 - Cannes 1897. Gran duc de Mecklenburg-Schwerin des de la mort del seu pare, el gran duc Frederic Francesc II de Mecklenburg-Schwerin, l'any 1883 fins a la seva mort l'any 1897.

Nat el dia 19 de març de 1851 a la ciutat de Ludwigslust essent fill del gran duc Frederic Francesc II de Mecklenburg-Schwerin i de la princesa Augusta de Reuss. Frederic Francesc era nét per via paterna del gran duc Pau Frederic I de Mecklenburg-Schwerin i de la princesa Alexandrina de Prússia i per via materna ho era del príncep Enric LXIII de Reuss-Köstritz i de la comtessa Elionor de Eleonore zu Stolberg-Wernigerode.

Educat en l'ambient conservador de la cort de Schwerin es casà el dia 24 de gener de 1879 a Sant Petersburg amb la gran duquessa Anastàsia de Rússia, filla del gran duc Miquel de Rússia i de la princesa Cecília de Baden i néta del tsar Nicolau I de Rússia. La parella tingué tres fills:

Frederic Francesc tingué greus problemes de salut al llarg de la seva vida. Tot i això, cap d'aquests problemes afectaren greument el seu desenvolupament vital. Ara bé, el gran duc mostrà sempre un greu temor al futur pensant amb els problemes respiratoris que patia. D'aquesta forma, l'any 1897 mentre passava les vacances a la seva residència de la Costa Blava es llençà a la carretera i fou atropellat mortalment per un vehicle.

Frederic Francesc era germà del duc Enric de Mecklenburg-Schwerin, espòs de la reina Guillermina I dels Països Baixos, de la gran duquessa Maria de Mecklenburg-Schwerin, esposa del gran duc Vladimir de Rússia i de la duquessa Elisabet de Mecklenburg-Schwerin esposa del gran duc Frederic August I d'Oldenburg.

Els tres fills del gran duc seguiren una brillant política matrimonial que portà a la casa de Mecklenburg-Schwerin a establir llaços familiars amb les famílies reials de Dinamarca, Prússia i Hannover.