[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Guillem de Prússia (príncep hereu de Prússia) - Viquipèdia

Guillem de Prússia (príncep hereu de Prússia)

De Viquipèdia

Guillem de Prússia, quadre de Johannes Martini, 1905.
Guillem de Prússia, quadre de Johannes Martini, 1905.

August Guillem de Prússia, príncep hereu de Prússia i d'Alemanya (Potsdam 1882 - Hechingen (Baden-Württemberg) 1951). Príncep hereu de Prússia i d'Alemanya. Últim príncep hereu de l'ancestral casa dels Hohenzollern.

L'any 1905 es casà a Berlín amb la duquessa Cecília de Mecklenburg-Schwerin, filla del gran duc Frederic Francesc III de Mecklenburg-Schwerin i de la gran duquessa Anastàsia de Rússia. La parella s'establí a Potsdam on es construí el Cecilienhoff. La parella tingué els següents fills:

  • SAR el príncep Humbert de Prússia, nat el 1909 a Potsdam i mort el 1950 a Windhoek. Es casà en primeres núpcies amb la baronessa Maria von Humboldt-Dachroeden el 1941 de la qual es divorcià dos anys deprés per casar-se amb la princesa Magdalena de Reuss.
  • SAR el príncep Frederic Jordi de Prússia, nat el 1911 a Berlín i mort el 1966 a Reinhartshausen. Es casà amb lady Brigid Guinness el 1945.
  • SAR la princesa Alexandrina de Prússina, nada el 1915 a Berlín i morta el 1980 a Starnberg.
  • SAR la princesa Cecília de Prússia, nada a Potsdam el 1917 i morta el 1975 al castell Königstein. Es casà amb Clyde Kenneth Harris el 1949 a Sigmaringen.

Durant la seva joventut, la seva persona fou associada amb els cercles més conservadors i militaristes d'Alemanya. Durant la Primera guerra mundial participà activament en el front occidental dirigint l'ofensiva contra França.

Amb la caiguda de la monarquia a Alemanya l'any 1918, Guillem hagué de marxar a l'exili i s'establí als Països Baixos junt amb el seu pare, el kàiser Guillem II de Prússia. Malgrat tot, la seva muller pogué romandre tranquilament a Alemanya. L'any 1923, Guillem retornà al país.

Aviat se sentí atret pels moviment d'extrema dreta i del nacionalsocialisme malgrat que la seva participació en el moviment nazi és molt exigua, a diferència d'altres membres de la seva família. Durant la Segona Guerra Mundial visqué com un ciutadà més.

Morí l'any 1951 a Hechingen i fou enterrat al Castell de Sigmaringen..