[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Alexandrina de Mecklenburg-Schwerin - Viquipèdia

Alexandrina de Mecklenburg-Schwerin

De Viquipèdia

La reina Alexandrina de Dinamarca amb el seu marit Cristià X i el seu fill Frederic IX.
La reina Alexandrina de Dinamarca amb el seu marit Cristià X i el seu fill Frederic IX.

Alexandrina de Mecklenburg-Schwerin, reina de Dinamarca (Schwerin 1879 - Copenhaguen 1952). Reina consort de Dinamarca des de 1912 i fins a 1947 i reina mare des de 1947 i fins a 1952

Nascuda a la ciutat d'Schwerin capital del gran ducat de Mecklenburg-Schwerin era la filla gran del gran duc Freceric Francesc III de Mecklenburg-Schwerin i de la gran duquessa Anastàsia de Rússia. Era néta per part de pare del gran duc Frederic Francesc II de Mecklenburg-Schwerin i de la princesa Maria de Schwarzburg-Rudolstadt, mentre que per part de mare ho era del gran duc Miquel de Rússia i de la princesa Cecília de Baden. Era besnéta del tsar Nicolau I de Rússia.

El 26 d'abril de 1898 es casà a Cannes amb el príncep que al final seria rei Cristià X de Dinamarca. Cristià era fill del rei Frederic VIII de Dinamarca i de la princesa Lluïsa de Suècia. A la vegada era nét, per via paterna, del rei Cristià IX de Dinamarca i de la princesa Lluïsa de Hessen-Kassel, per via materna era nét del rei Òscar I de Suècia i de la princesa Josefina de Leuchtenberg. La parella tingué dos fills:

L'any 1912 el seu espòs es convertí en rei de Dinamarca després de la mort del rei Frederic VIII de Dinamarca. El nou monarca adoptà el nom de Cristià X de Dinamarca. Des d'aquest moment i fins l'any 1947, trenta-cinc anys després, Alexandrina posseïrà el títol de reina del país escandinau.

L'any 1947 la reina quedà viuda. A partir d'aquest moment i fins a l'any 1952 ocuparà el càrrec de reina mare. La seva mort arribà el 28 de desembre de 1952 essent enterrada a la Catedral de Roskilde emplaçament on són enterrats els reis danesos des d'antic.