[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Vladimir de Rússia (gran duc de Rússia) - Viquipèdia

Vladimir de Rússia (gran duc de Rússia)

De Viquipèdia

Vladimir de Rússia, gran duc de Rússia (Sant Petersburg 1847 - 1907). Fill del tsar Alexandre II de Rússia i de la princesa Maria de Hessen-Darmstadt, era germà del tsar Alexandre III de Rússia i oncle del tsar Nicolau II de Rússia, el seu fill el gran duc Ciril de Rússia es convertí en el cap de la casa imperial de Rússia després de 1918. La capitania de la família Romanov es exercida per la seva besnéta la gran duquessa Maria de Rússia.

El 28 d'agost de 1874 es casà amb la princesa Maria de Mecklenburg-Schwerin. La parella tingué cinc fills:

  • SAI el gran duc Andreu de Rússia nat a Tsarskoye Selo el 1879 i mort a París el 1955. Es casà a Cannes el 1922 amb Maria Krzesinska creada princesa Romanovski-Krasinski.

De caràcter rude i militarista estigué dominat per la seva muller que tenia plans molt ambiciosos pel futur de la seva família de cara a la successió del tron rus.

El casament del gran duc Ciril de Rússia amb l'ex-cunyada de la tsarina, la princesa Victòria Melita del Regne Unit féu que l'emperador derrogués els títols imperias del gran duc actitud que enutjà profundament el gran duc Vladimir i obrí una important esquerda entre Nicolau i el seu oncle. Tot i així, després d'un seguit de defuncions en el si de la família imperial, Ciril quedà en la tercera posició en la llista de successió a la Corona imperial i el tsar decidí resituir al gran duc i atorgar el títol de gran duquessa a la seva muller.

Vladimir morí el 1909 de mort natural i fou eneterrat al Panteó Imperial de la ciutat de Sant Petersburg.