[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Federico Trillo-Figueroa Martínez-Conde - Viquipèdia

Federico Trillo-Figueroa Martínez-Conde

De Viquipèdia

Federico Trillo

President del Congrés de Diputats
Al càrrec
27 de març de 1996 – 27 d'abril de 2000
Precedit per Félix Pons Irazazábal
Succeït per Luisa Fernanda Rudi Ubeda
Ministre de Defensa
Al càrrec
28 d'abril de 2000 – 17 d'abril de 2004
Precedit per Eduardo Serra Rexach
Succeït per José Bono Martínez
Naixement 23 de maig de 1952
Cartagena (Regió de Múrcia)
Partit polític PP
Professió advocat

Federico Trillo-Figueroa Martínez-Conde ( Cartagena, Regió de Múrcia 1952 ) és un polític espanyol, President del Congrés de Diputats entre 1996 i 2000, i Ministre de Defensa entre 2000 i 2004.

[edita] Biografia

Va néixer el 23 de maig de 1952 a la ciutat de Cartagena, població situada a la Regió de Múrcia. Va estudiar dret a la Universitat de Salamanca, i posteriorment es doctorà a la Universitat Complutense de Madrid. El 1974 va ingressar al cos jurídic de l'Armada Espanyola, on va estar destinat a la Fiscalia de la Zona Marítima del Mediterrani i, més tard a la Direcció de Construccions Navals Militars. L'any 1979 va accedir per oposició al cos de lletrats del Consell d'Estat d'Espanya.

Col·laborador de la fundació de l'Associació d'Estudis per al Progrés Social, és membre de la comissió Espanyola d'Història Militar i membre de l'Opus Dei.

[edita] Activitat política

L'any 1983 va entrar en el gabinet jurídic de Coalició Popular, la marca electoral del pacte realitzat entre Aliança Popular, el Partit Demòcrata Popular i la Unió Liberal. Sota la direcció de Manuel Fraga Iribarne va participar activament en la reestructuració del partit, adoptant l'any 1989 el nom de Partit Popular.

En les eleccions generals d'aquell any fou escollit diputat per la província d'Alacant al Congrés de Diputats, sent escollit vicepresident de la Mesa del Congrés fins el 1996. Entre 1991 i 1996 fou portaveu de Justícia del grup popular i comissionat davant el Tribunal Constitucional d'Espanya. El 27 de març de 1996 se'l va nomenar president del Congrés, càrrec que va mantenir fins al final de la VI legislatura.

En la formació del segon govern José María Aznar el va nomenar Ministre de Defensa. Des d'aquest càrrec hagué de fer front a l'accident de l'avió YAK-42 a Turquia del 26 de maig de 2003, en el qual 62 membres de l'exèrcit que tornaven d'una missió pacífica a Afganistan van morir. La polèmica entorn a la gestió d'aquest accident, així com de la identificació dels cadàvers va marcar el final de la seva etapa com a ministre de Defensa, tot i que actualment encara és diputat del Congrés.


Precedit per:
Félix Pons Irazazábal
President del Congrés de Diputats
19962000
Succeït per:
Luisa Fernanda Rudi Ubeda
Precedit per:
Eduardo Serra Rexach
Ministre de Defensa
20002004
Succeït per:
José Bono Martínez