[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Eduardo Serra Rexach - Viquipèdia

Eduardo Serra Rexach

De Viquipèdia


Eduardo Serra

Ministre de Defensa
Al càrrec
6 de maig de 1996 – 27 d'abril de 2000
Precedit per Gustavo Suárez Pertierra
Succeït per Federico Trillo
Naixement 19 de desembre de 1946
Madrid (Espanya)
Partit polític PP
Professió advocat

Eduardo Serra Rexach ( Madrid, Espanya 1946 ) és un polític, advocat i directiu d'empreses espanyol, que fou Ministre de Defensa en el primer govern de José María Aznar.

Taula de continguts

[edita] Biografia

Va néixer el 19 de desembre de 1946 a la ciutat de Madrid. Va estudiar dret a la Universitat Complutense de Madrid, en la qual es va llicenciar el 1968, dedicant-se posteriorment a la docència. L'any 1974 va ingressar al Cos d'Advocats de l'Estat.

El juliol de 1987 es va incorporar a la Fundació d'Ajuda contra la Drogoaddicció (FAD) al costat del llavors tinent general Manuel Gutiérrez Mellado, de la qual en fou vicepresident fins que l'any 1996 en fou escollit president, càrrec que encara manté a l'actualitat.

[edita] Activitat professional

A finals de la dècada del 1980 fou president de diverses empreses, entre elles, Teletra Espanya, Cobertes i MZOV, l'automobilística Peugeot-Talbot i la telefònica Airtel Mòbil.

Entre 1993 i 1996 va ser president de l'Institut de Qüestions Internacionals i Política Exterior (INCIPE).

[edita] Activitat política

L'any 1977 va entrar a treballar al gabinet tècnic del Ministre d'Indústria Alberto Oliart Saussol, sota la presidència d'Adolfo Suárez. L'any 1982, amb l'ascens de Leopoldo Calvo-Sotelo Bustelo a la presidència , Oliart va esdevenir Ministre de Defensa, nomenant a Serra sotssecretari del seu gabinet.

Amb la victòria socialista en les eleccions generals de 1982 Felipe González designà Narcís Serra i Serra nou Ministre de Defensa, el qual nomenà l'any 1984 Eduardo Serra Secretari d'Estat de Defensa, sent el responsable directe de l'adaptació d'Espanya dins l'OTAN fins a la seva renúncia l'any 1987.

Amb la victòria popular en les eleccions generals de 1996 fou nomenat Ministre de Defensa en el primer govern de José María Aznar, càrrec que ocupà durant tota la legislatura.

[edita] Enllaços externs


Precedit per:
Gustavo Suárez Pertierra
Ministre de Defensa
19962000
Succeït per:
Federico Trillo