[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

El Fondó dels Frares - Viquipèdia

El Fondó dels Frares

De Viquipèdia

El Fondó dels Frares
Hondón de los Frailes
Escut de Fondó dels Frares
(En detall)
Localització

Localització de Fondó dels Frares respecte del País Valencià Localització de Fondó dels Frares respecte del Vinalopó Mitjà


Municipi del Vinalopó Mitjà
Estat
• CCAA
• Província
• Comarca
Espanya
Comunitat Valenciana
Província d'Alacant
Vinalopó Mitjà
Gentilici Fondoner, fondonera
Predom. ling. Valencià
pressupost 678.702,54
Superfície 12,6 km²
Altitud 415 m
Població (2007)
  • Densitat
1.231 hab.
97,7 hab/km²
Coordenades 38° 16′ 24″ N 0° 55′ 39″ OCoordenades: 38° 16′ 24″ N 0° 55′ 39″ O
Distàncies 45 km de Alacant
Dirigents:
• Alcalde:

Eleuterio Jover (PP)
Codi postal 03689

El Fondó dels Frares (oficialment i en castellà Hondón de los Frailes) és una població de la comarca del Vinalopó Mitjà.

Taula de continguts

[edita] Història

Històric emplaçament de la romana Inlumbam. El topònim prové del fet que en el segle XVII era un poblet propietat dels Pares Predicadors d'Oriola, posteriorment passà a formar part del municipi del Fondó de les Neus del qual s'independitzaria el 1926 per a constituir municipi propi.

[edita] Demografia i economia

Al cens del 2003 s'hi contabilitzaren 709 fondoners. D'economia fonamentalment agrícola, raïm, olivera, ametler, però amb indústries de marbre, sabates i, en menor mida, construcció, fusteria metàl·lica, cooperatives de vins i productes hortofrutícoles i una fàbrica de borses de paper per a embutxacar el raïm de la Denominació d'origen Uva de Mesa Embolsada del Vinalopó.

[edita] Geografia

La superfície del terme abraça els 12,5 km2 i està limitada per la serra dels Frares (718 m. en la Solana), la de Crevillent i la d'Albatera. Hi ha possibilitats de practicar el senderisme en diferents rutes com ara la de Jaime, el Barbudo, o la dels Moros, en què podria trobar-se un jaciment romà, també són dignes d'esment les coves del Sastre i del Sentenero. Els ciclistes també solen visitar les carreteres del municipi, que s'ha convertit, gràcies a la seua orografia i la proximitat a les platges en un lloc on proliferen les segones residències.

[edita] Edifis d'interés

Hi ha una petita mostra de deixalles arqueològiques d'època romana i àrab i l'església de la Mare de Déu de la Salut, creada pels dominics en el segle XIX.

[edita] Gastronomia

Els vins de la Cooperativa, l'arròs amb conill i caragols, les pilotes, els gaspatxos, la toña, la coca boba, i els rotllos d'amor són una mostra de la gastronomia local.

[edita] Política

L'ajuntament està governat pel PP que en les votades de 2003 tragué 6 regidors; el PSPV n'obtingué 1.

[edita] Enllaços relacionats