[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Bruce Nauman - Viquipèdia

Bruce Nauman

De Viquipèdia

Bruce Nauman (nascut el 6 de desembre de 1941, a Fort Wayne, Indiana) és un artista contemporani nord-americà. Treballa amb diferents mitjans com l' escultura, fotografia, neon, vídeo, dibuix i performance. És àmpliament reconegut com un dels artistes vius més importants del món.

[edita] Vida i Obra

Nauman va estudiar matemàtiques i física a la Universitat de Wisconsin-Madison, i art amb William T. Wiley i Robert Arneson a la Universitat de California a Davis.

Va treballar com assistent de Wayne Thiebaud i en 1966 va començar com a professor al San Francisco Art Institute.

En 1968 va conèixer la cantant i performer Meredith Monk i va cantar amb Leo Castelli.

En els anys 80 as va anar a viure a Nou Mèxic. Molta de la seva obra es caracteritza per un interès en el llenguatge que sovint manifesta ell mateix d'una manera molt especial.

Per exemple, el neó Run From Fear- Fun From Rear, o la fotografia Bound To Fail on literalitza el títol de la obra i ensenya les mans de l'artista lligades a la seva esquena.

Nauman sembla estar interessat en la natura de la comunicació i en els problemes inherents al llenguatge, així com en el paper de l'artista com a suposat comunicador i manipulador del llenguatge visual.

En 1999 va rebre el Lió d'Or a la Bienal de Venècia. En el 2004 va crear l'obra Raw Materials per al Tate Modern de Londres, any en el que també li fou concedit al Meiji Memorial Hall de Tòquio, Japó, el premi Praemium Imperiale.

Nauman cita a Samuel Beckett, Ludwig Wittgenstein, John Cage, Philip Glass, La Monte Young i Meredith Monk com les més grans influències en la seva obra.

[edita] Obres representatives

  • Laair,(1970)
  • Clown Torture
  • Vices and Virtues (1988)
  • The True Artist Helps the World by Revealing Mystic Truths
  • Setting a Good Corner
  • World Peace
  • Learned Helplessness in Rats (Rock and Roll Drummer)

[edita] Enllaços externs