[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Vall de Pop - Viquipèdia

Vall de Pop

De Viquipèdia

La Vall de Pop, vall de la Marina Alta (País Valencià), tradicionalment i històricament ha estat formada per Alcalalí, Benigembla, Murla, i Parcent. El nom d'aquesta vall, li ve de la muntanya del Cavall Verd, muntanya que també se li coneix com a muntanya de Pop. En el tossal de la muntanya del Cavall Verd, o de Pop, encara podem trobar restes de l'antic castell d'origen islàmic, denominat el Castell de Pop. El curs del riu Xaló-Gorgos uneix geogràficament aquesta vall, pintoresca, i amb els típics conreus mediterranis de secà i regadiu, oberta entre les serres del Penyal i el Carrascal. Encara que l'origen de la vall és principalment àrab, cal dir que fou poblada majoritàriament per illencs, però també per principatins. La Vall de Pop manté avui en dia encara costums, i tradicions pròpies de les Illes Balears. Aquesta vall, fou un dels últims reductes de resistència morisca, arran del decret d'expulsió dels moriscos de l'any 1609.

Un carrer de Benigembla
Un carrer de Benigembla


En 1991 es creà la Mancomunitat dels Pobles de la Vall de Pop, i s'hi afegiren Xaló, Senija, Lliber, i Castell de Castells. Es crea aquesta mancomunitat amb l'objectiu d´unir esforços per a oferir millors serveis als pobles que l'integren. Més tard s'afegeix també Benissa. En l'any 2009 s'espera entrar a formar part del Consorci de Recuperació Econòmica de la Marina Alta. Un dels objectius de la mancomunitat és el desenvolupament econòmic, i la promoció del turisme rural, respectant sempre el medi ambient. Però aquesta vall en els anys 90 ha estat víctima de la pressió urbanística, i encara ho és. Cada quatre anys s'elegeix un batle dels pobles integrants com a president de la mancomunitat.

Aquesta vall cada dia és més popular com a referència de l'altre tipus de turisme alternatiu al de sol i platja, encara que està molt prop de la platja.