[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sofia de Württemberg (tsarina de Rússia) - Viquipèdia

Sofia de Württemberg (tsarina de Rússia)

De Viquipèdia

La tsarina Maria F'dorovna
La tsarina Maria F'dorovna

Sofia de Württemberg, tsarina de Rússia (Stettin 1759 - Sant Petersburg 1828). Membre de la casa ducal de Württemberg arribà a tsarina de Rússia després del seu casament amb el tsar Pau I de Rússia.

La princesa württemberguesa era filla del duc sobirà Frederic II Eugeni de Württemberg i de la princesa Frederica Dorotea de Brandenburg-Schwedt. Era, per tant néta, del primer duc sobirà de Württemburg, el duc Carles I Alexandre de Württemberg i de la princesa Maria Augusta de Thurn und Taxis per part de pare; mentre que per part de mare era néta del marcgravi Frederic Guillem de Brandenburg-Schwedt i de la princesa Sofia Dorotea de Prússia. Entre els seus ancestres destanquen el primer rei hannoverià del Regne Unit, Jordi I del Regne Unit o el rei Frederic Guillem I de Prússia.

El 7 d'octubre de 1776 es casà amb el gran duc i tsarevitx el futur tsar Pau I de Rússia, fill del tsar Pere III de Rússia i de la tsarina Caterina II de Rússia. La parella tingué set fills:

  • SAI el gran duc Constantí de Rússia nat a Tsarskoye Selo el 1779 i mort el 1831 a Vitebsk de colera. Es casà en primeres núpcies amb la princesa Juliana de Saxònia-Coburg-Saalfeld, i en segones núpcies amb Joana Grudna-Grudczinska, princesa Lowiczka.
  • SAI la gran duquessa Helena de Rússia nada a Sant Petersburg el 1784 i morta el 1803 a Ludwiglust. Es casà amb el gran duc Frederic Lluís de Mecklemburg-Schwerin.