[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Jordi I del Regne Unit - Viquipèdia

Jordi I del Regne Unit

De Viquipèdia

Jordi I de la Gran Bretanya (Osnabrück 1660 - 1727). Primer rei de la Gran Bretanya i d'Irlanda de la Casa de Hannover, essent també elector de Hannover i duc de Brünswic i Lüneburg.

Nascut a la ciutat hannoveriana d'Osnabrück el dia 28 de maig del 1660 essent fill del duc Ernest August de Brunsvic-Lüneburg i de la princesa Sofia del Palatinat. Jordi era nét del duc Jordi de Brunsvic-Lüneburg i de la princesa Anna Elionor de Hessen-Darmstadt; i per via materna ho era de l'elector Frederic V del Palatinat i de la princesa Elisabet d'Anglaterra. Jordi era besnét del rei Jaume I d'Anglaterra i neboda del rei Carles I d'Anglaterra.

El dia 21 de novembre de 1682 es casà a Celle amb la duquessa Sofia de Brunsvic-Lüneburg, filla del duc Jordi Guillem de Brunsvic-Lüneburg i de l'aristòcrata francesa Elionor d'Olbreuse. La parella tingué dos fills:

  1. SM el rei Jordi II de la Gran Bretanya, nat a Hannover el 1683 i mort al Palau de Kensington. Es casà amb la marcgravina Carolina de Brandenburg-Ansbach el 1705 a Hannover.
  2. SAR la princesa Sofia del Regne Unit, nada el 1687 a Hannover i morta el 1757 a Berlín. Es casà el 1706 a Berlín amb el rei Frederic Guillem I de Prússia.