[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Lüneburg - Viquipèdia

Lüneburg

De Viquipèdia

Lüneburg és una ciutat de 70.312 habitants (2005), situada a la Baixa Saxònia, Alemanya. És la capital del districte de Lüneburg.

El riu Ilmenau, un afluent de l'Elba, atravessa Lüneburg. L'envolta el paisatge únic i impressionant de Lüneburg Heide, un gran territori ple de bruc i ginebró. La desforestació de la regió a causa de la producció de la sal va transformar el paisatge natural.

[edita] Història

La primera menció de Lüneburg data de l'any 956. Durant l'Edat Mitjana va gaudir d'una gran activitat econòmica gràcies al comerç de la sal, i s'instal·laren moltes fàbriques de sal que s'exportava a altres ciutats. Seguint una vella ruta, la sal era transportada fins a Lübeck on s'embarcava per ser distribuïda a centres comercials de les costes del Mar Bàltic. Lüneburg i la seva sal van ser una de les principals fonts de poder i riquesa de la Lliga Hanseàtica.

La ciutat va ser erigida en ducat el 1235. Posteriorment, el 1692, va ser integrada en el ducat dels Hannover. Durant l'ocupació napoleònica, i de 1807 a 1810, la ciutat va passar al regne de Westfàlia, abans de ser incorporada a França. El 1814, després de l'enfonsament del Primer Imperi, torna a formar part del regne d'Hannover.

En temps de Johann Sebastian Bach (1685-1750) va ser un petit centre musical. L'escola de San Miguel, antic monestir benedictí, va acollir una Acadèmia de Cavallers mentre que a les principals esglésies (la de Sant Miquel, la de Sant Nicolau i la de Sant Joan) tocaven organistes de la talla de Georg Böhm (1661-1773).

A partir de 1600, després d'un llarg període de prosperitat, va començar a disminuir el seu comerç. Les salines es van tancar el 1980 i l'any 1989 la ciutat va tornar a recuperar una certa notorietat gràcies a la fundació de la seva universitat.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Lüneburg